Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet kadınlarından dev yürüyüş

Cumhuriyet kadınlarından dev yürüyüş

İzmir Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) bir basın toplantısı düzenleyerek “TBMM’de türbana hayır” dedi. CKD yönetimi, yaptığı açıklamada tepkilerini dile getirmek üzere, 16 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’de Alsancak’ta buluşarak, kitlesel bir eylem yapacaklarını ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyeceklerini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 13.11.2013 - 13:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) İzmir Şube Başkanı Zuhal Of, yürüyüş hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 8 şubesinin yanı sıra Cumhuriyet İçin Güçbirliği, Emekli Subay Eşleri Derneği, Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi Öncü Kadın ve DSP Kadın Kollarının da kendilerine destek vereceğini belirtti. Of, İzmir’deki tüm kadın kuruluşlarını yapılacak yürüyüşe davet ederek şunları kaydetti; “Türban kamu kuruluşlarında kullanılamaz. Türban kadının üzerinde baskı olarak kullanılamaz. Cumhuriyet devrimiyle bizler insan olduk.Kadınlar cariye, erkekler köle olmayacak. Bizler tarih sahnesinde hep erkeklerle omuz omuza savaştık. Biz Cumhuriyeti birlikte kurduk. Atatürk devrimlerinin yok edilmesine izin vermeyeceğiz.”

“MEMLEKETİ BÖLMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR”

CKD Karşıyaka Şube Başkanı Ülker Kutlu ise, TBMM’de yaşanan gelişmelere yeteri kadar tepki gösterilmediğine dikkat çekerek, “O Meclis türbanı getirdiği zaman, bir tek milletvekili bile bu duruma karşı çıkmadı. Beni en çok o üzdü. Hükümet, memleketimizi bölmek için elinden geleni ardına koymuyor. Ne yazık ki, bölünmenin ivmesi her zaman artıyor. Ama bizler, biz Türk kadınları, gencimizle, yaşlımızla bütün gücümüzle bunlara dur diyeceğiz. Biz bu vatanı kolay kazanmadık, kimseye kolayda vermeyeceğiz” dedi.

“ANAYASAL SUÇ İŞLENDİ”

CKD Bornova Şube Başkanı Kadriye Mert, “Cumhuriyet’imizin 90’ıncı yılında meclis türbana girdi” dedi ve şöyle devam etti; “Kadınların özgürlükleri gidiyor. Cumhuriyetle hesaplaşma söz konusudur. Kadının bedenine zincirler vuruluyor. Meclis türbana evet dediği zaman Anayasal bir suç işledi. Doğrudan doğruya yasaları çiğnedi. Kadınlarımız asla meclise türbanla girilmesini doğru bulmuyor. Türbana karşıda mücadele edecek. Cumhuriyet Mitinglerinde, Gezi Olaylarında, 29 Ekim’lerde, 10 Kasım’larda hep ön planda olan kadınlarımızdır. Yine kadınlarımız güçlerini gösterecek. Hem de kızlı-erkekli olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bizleri yıldıramazlar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.