Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK 15-16 Haziran'da Soma'da!

DİSK 15-16 Haziran'da Soma'da!

“İşçi sınıfının şanlı direnişi” olarak da hatırlanan 15-16 Haziran olaylarının 44’üncü yıldönümünde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Soma’da buluşma kararı aldı. Pazartesi günü saat 11:00’da DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve genel merkez yönetiminin de katılacağı etkinliklerde, 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının birinci ayında Dev-Maden-Sen Soma Temsilciliği önünde toplanacak olan binlerce emekçi, taşerona karşı kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek.

  • Ege Postası
  • 15.06.2014 - 09:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “15-16 Haziran’ın ışığında iş cinayetleri ve taşerona karşı direniyoruz” sloganı çatışı altında toplanacak olan DİSK Pazartesi günü taşerona karşı Soma’da  dev bir eylem düzenleyecek. Başta DİSK Ege Bölge Temsilciliği, DİSK Genel Merkez Yönetimi olmak üzere  binlerce emekçinin katılması beklenen anma etkinliklerinde, geçtiğimiz ayki maden faciasında yaşamını yitiren emekçilerin aileleri ve Soma’daki binlerce işçi de düzenlenen dev yürüyüşe katılım gösterecek.
 
16 MAYIS’TA SOMA’DA DEV YÜRÜYÜŞ
13 Mayıs tarihinde yaşanan ve 301 emekçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından bölgede ki ocaklarda çalışan maden işçilerinin isteği üzerine örgütlenme çalışmalarına start veren ve Dev-Maden-Sen Soma Temsilciliği’ni açan DİSK, bu seneki 15-16 Haziran kutlamalarında ana buluşma noktası olarak Soma’yı seçti. “Şanlı direniş” olarak da adlandırılan kutlamalar için Soma’ya gelecek olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Merkez yönetimi, DİSK Ege Bölge Temsilciği ve bağlı birçok sendikanın binlerce kişi ile çıkarma yapacağı ilçede, Pazartesi saat 11:00’da Dev-Maden-Sen temsilciliği önünden Soma Kaymakamlığı’na kitlesel yürüyüş düzenlenecek. Maden iş kolunda yaşanan iş cinayetlerin önlenmesi için taşeronun yasaklanması talebiyle düzenlenen anma etkinliklerinde, sendika 301 işçinin ailesine destek  ve moral vermek amacıyla bu sene Soma’da olacak.
 
“SOMA KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ”
Düzenlenen program hakkında bilgiler veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bu seneki etkinliklerin özellikle Soma’daki işçi sınıfı için büyük öneme sahip olduğunu hatırlatarak, “Soma’yı unutturmayacağız” dedi ve şöyle devam etti: “16 Haziran’da ana gündem maddemiz taşerona karşı direniş ve işçilerin birliği olacak. Şanlı 15-16 Haziran direnişinin yıl dönümünde Soma’daki iş katliamına karşı tek ses tek yürek olacağız. Orada öksüz kalan maden işçilerinin çocukları ile buluşacağız. Soma katliamının gerçeklerini bir kez daha orada paylaşacağız. Ana taleplerimiz ve maden iş kolunda taşeronun kaldırılması, işçi güvenliği ve işçi sağlığı için gereken tedbirlerin alınarak ölümlerin önüne geçilmesi olarak. 44 yıl önce, İstanbul başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında başlayan işçi sınıfı ayaklanması ile yüz binlerce emekçi üretimden gelen gücünü kullandı ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırarak önemli bir direnişin altına imza attı. Bu yıl da oradaki arkadaşlarımızın acısına ortak alacağız ve KESK ile diğer sivil toplum örgütleri de bizimle birlikte Soma’da olacak.”
 
ANA GÜNDEM “TAŞERONA KARŞI DİRENİŞ” OLACAK
Maden işçilerinin “Şanlı direnişi burada kutlayalım” daveti üzerine Soma’da toplanma kararı aldıklarını da belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Tam da Soma katliamının sorumlusu olan taşeron yasası TBMM’de görüşülürken gözler Soma’ya çevrildi. Taşeronu kaldıracağız diyerek yola çıkan hükümet, hazırlanan torba yasa ile taşeronun önünü açmakta ve taşeron sistemi resmileştiriyor.  Eğer bu yasa çıkarsa, iş cinayetleri ve iş katliamları artmaya devam edecek. 15-16 Haziran bize yol  göstermektedir ve bu direnişin ışığında taşeronun kalkması için mücadele etmek zorundayız. Eğer bu mücadeleyi bir kenara bırakırsak, hem kendi geçmişimize saygısızlık etmiş oluru, hem bundan sonra yaşanacak facialara karşı gereken önlemi almamış oluruz” diyerek tüm emek örgütlerini Soma’daki işçilere destek vermeye davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.