Dolar 34,2503
%0.03
Euro 37,5865
%-0.12
Altın 2.921,510
%0
Bist-100 9.110,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel Başkanı Beko ve Genel Sekreteri Çerkezoğlu hakkında soruşturma açıldı

DİSK Genel Başkanı Beko ve Genel Sekreteri Çerkezoğlu hakkında soruşturma açıldı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu hakkında 1 Mayıs 2013 ile ilgili soruşturma açıldı.

  • Ege Postası
  • 01.08.2013 - 14:33
İZMİR- 1 Mayıs'ta Valilik Taksim Meydanı Projesi kapsamında devam eden inşaatlar nedeniyle 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmeyeceğini açıklamış, 1 Mayıs günü, meydana çıkmak isteyen binlerce kişiye farklı kollardan polis çok sert biçimde müdahale etmişti.
1 Mayıs Tertip Komitesi'nde yer alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'na 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanmasına rağmen buna uymadıkları için 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten soruşturma açıldı.

‘Gezi sürecinde çukurun bahane olduğu görüldü’
Bianet'ten Nilay Vardar’ın haberine göre, Çerkezoğlu, Gezi direnişinde yüz binlerce insanın Taksim Meydanı'nın miting yaptığını dolayısıyla meydanın 1 Mayıs'a kapatılmasının "teknik" değil "siyasi" bir neden olduğunu anlaşıldığını söyledi.
Çerkezoğlu, "Yıllardır DİSK olarak 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için mücadele ediyoruz. Son 3 yıldır yüzbinlerin katıldığı kitlesek 1 Mayıslar kutlandı. Ancak AKP iktidarı AİHM'in kararına rağmen inşaat ve çukur bahanesiyle yasakladı. 1 Mayıs'tan bugüne yaşadığımız Gezi Parkı sürecinde yüzbinlerce insan Taksim'de miting yaptı. Polis müdahalesi dışında da kimseye bir şey olmadı. Yani 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanmasının teknik değil siyasi bir mesele olduğu anlaşıldı. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve bu yargılanamaz” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu ve Beko, Çağlayan Adliyesi'nde ifade verecek.

AKP iktidarının bütün hukuksal ve meşru zeminine rağmen, 2013 yılında Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına kapatarak, ilan edilmemiş bir sıkıyönetim ile 1 Mayıs’ı bütün İstanbul’da yasakladığı gibi anayasal hakkının kullanan işçilere ve emekçilere de gaz bombaları, TOMA’lar ile saldırı gerçekleştirerek suç işlediğini ifade eden Beko, 1 Mayıs’ta başlayan şiddetin Gezi eylemlerinde de devam ettiğini söyledi. Taksim’de eylemlerin engellenmesinin nedeninin siyasi olduğunu belirten Beko, iktidarın ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali demokratik haklarını kullanan emekçileri yargılamaya çalıştığını kaydetti.
Beko, “Bu mızrak çuvala sığmaz, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs yargılanamaz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.