Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK, KESK ve TMMOB İzmir’den “Barış” çağrısı yaptı

DİSK, KESK ve TMMOB İzmir’den “Barış” çağrısı yaptı

DİSK; KESK ve TMMOB’ın ortak aldığı karar çerçevesinde savaşa karşı barış sloganıyla bugün bazı işyerlerinde iş bırakma ve hizmet üretilmedi. Ancak eylem günlük yaşamı olumsuz etkilemedi. Konak’ta eski Sümerbank binası önünde toplanan 1000’i aşkın kişi “Barış hemen şimdi” sloganları attı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko acil barış çağrısı yaptı. DİSK, KESK ve TMMOB alana indi

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 15:52
İzmir’de bir günlük iş bırakma eylemi bazı kamu işyerlerinde gerçekleşti. Katılımın sınırlı olduğu iş bırakma eylemi nedeniyle ulaşım, sağlık, eğitim olumsuz etkilenmedi. Acil Servisler açık kaldı. Bazı hastanelerde poliklinik hizmetleri yapılmazken, eyleme katılan öğretmenler önceden velilere haber verildiği için okullarda gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.
 


İş bırakma eylemine katılanlar Konak’ta eski Sümerbank binası önünde toplantı. Bini aşkın kişi “Barış hemen şimdi” sloganı attı. Polis, Başbakanlık Ofisi ve Konak Pier Köprüsü tarafından alana girişi bariyerlerle kapatarak, girişti üst araması yaptı. Basın açıklaması öncesi alana sarıklı, şalvarlı bir kişinin üst araması yapılmadan içeri alındığı iddiası gerginlik yarattı. Sivil bir polisin bu kişiyle birlikte tepki üzerine dışarı çıktığı iddiasının ardından arama yapan polis ile alandaki bazı gençler arasında tartışma yaşandı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın araya girmesinden sonra gerginlik yatıştı.
 


DİSK, KESK ve TMMOB adına ortak basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko, Ak Parti Hükümeti’nin savaş politikalarına hayır demek, barıyı haykırmak için alanlara çıktıklarını belirtti. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde görülmeyen derecede uluslar arası arenada ve ülke içinde ateşle oynandığını belirten Beko “Öte yandan Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın tespitlerine göre son dört ayda 17 ilçede uygulanan sokağa çıma yasakları sonucunda 124 sivil insan katledilmiştir. Cesetler kaldırılamamıştır…Savaş politikalarıyla sanayiden turizme, tarıma, taşımacılığa tüm sektörlere darbe vurmuş, ülke ekonomisi, tarihinin en kötü dönemini yaşarken, satacak bir şeyi kalmadığından Suriyeli 2 milyon mülteciyi satarak, kısa süreli nefes alma çabası içine girmiştir” dedi.
KESK, DİSK ve TMMOB olarak bugün hizmet üretmemekle “Savaşa karşı barış” mesajı verdiklerini belirten Beko, “Çünkü, Sur’a, Cizre’ye, Nusaybin’e barış gelmeden İzmir’e barış gelmeyeceğini biliyoruz. Türkiye’nin Suriyeleşmesine ‘hayır’demek izin acil barış istiyoruz”dedi. DİSK, KESK ve TMMOB’un eylemi olaysız şekilde sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.