Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'te gözler Genel-İş kongresine çevrildi

DİSK'te gözler Genel-İş kongresine çevrildi

Hafta sonunda yapılacak olan Genel-İş Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde tansiyon giderek yükseliyor. Geçtiğimiz hafta yönetim kurulu ile birlikte İzmir’de Genel-İş için başkan adaylığını açıklayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, rakibi Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici’nin “Diktatör benzetmesine sert tepki gösterdi. Yarışın kızıştığı son günlerde çarpıcı açıklamalar yapan Beko, 30’a yakın şube başkanının kendisine destek verdiğini de hatırlatarak, sendikaların kalbi olan İzmir’e de genel kurul öncesinde önemli mesajlar gönderdi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:32
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hafta sonu yapılacak Genel-iş Genel Kurulu öncesinde çarpıcı açıklamaların altına imza atan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, aday olduğu Genel-İş Genel Başkanlığı için kendisine yoğun bir adaylık baskısı geldiğini hatırlattı ve şunları kaydetti; “Sayın Ekici, en son geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile ortamı geren ve tansiyonu yükselten bir tavır sergiledi. Ancak ben her daim birleştirici oldum ve siyasi görüşü ne olursa olsun, herkesi bir arada tutmaya çalıştım. Tavrım hep DİSK’ten ve Genel-İş’ten yana oldu. Beni bilen iyi biliyor ve 20 senedir de bu ailenin içerisindeyim. Şube başkanı arkadaşlar da genel kurul öncesinde beni önerdiler ve ben de sendikanın ihtiyacı olan birlik beraberliği sağlamak için göreve talip oldum” dedi ve genel kurula giden süreci özetledi.

“DELEGE HESABI YAPMIYORUM”

DİSK Başkanı Beko, genel kurul öncesinde kesinlikle oy hesabı yapmadığını belirterek, 30’a yakın şube başkanı ve oy kullanacak delegenin de büyük kısmının kendisine destek verdiğini söyleyerek, “Toplam 240 delege oy kullanacak. Ne kadar oy alacağımı kestirmek zor. Ben delegelerle ilgili hesap kitap yapmıyorum. 30’a yakın şube başkanı benim yanımda olduğunu belirtiyor ve delegelerin de bu ortak karara uyacağını düşünüyorum” dedi.

“ASIL MÜCADELE İKTİDARA KARŞI OLMALI”

Beko, geçtiğimiz günlerde genel kurulda rakibi olacak Erol Ekici’nin kendisini diktatöre benzetmesine ise sert şekilde yanıt vererek şunları dile getirdi, “Bu ülkede benim bildiğim bir tane diktatör var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizim asıl mücadelemiz asıl ona karşı. Biz asıl diktatör olarak Başbakan Erdoğan’a karşı böylesine önemli bir mücadele verirken, Ekici’nin böyle bir söylemle ortaya çıkması ve bize karşı mücadele içerisine girmesi, ona yüklenen bir misyon bir görev olduğunu da gösterir. Kendisi göreve geldiği bir yıllık süreç içerisinde bize genel kurulu yaşattı. Ortada çözülmesi gereken onca sorun varken, biz paramızı ve emeğimizi bu işe harcadık. Bir kere olağanüstü genel kurul yapılmasını isteyen Erol Ekici’dir. Bugün milyonlarca insan sokaklara dökülmüş, özgürlük ve demokrasi isterken, AK Parti ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı mücadele etmememiz gereken yerde, o insanlarla beraber alanlarda olmamız gerekirken, olağanüstü genel kurullarla uğraşıyoruz. Bu ortamda böylesine bir şey istemenin ne anlama geldiğini de ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum”

“BU SÜREÇ SENDİKAYA FAYDA GETİRMEZ”

Ekici’nin sendika içinde çatışma ve olağanüstü kongre istediğini savunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Kendi içimizdeki bu çatışmaya biran önce son vermeliyiz. Bu ne sendikaya, ne işçilerimize, ne topluma, ne de bizlere fayda getirmez. Olağanüstü genel kurulun zamanlaması çok yanlış. Bunu Erol Ekici’ye daha önce de söylemiştim. Israrla, “Hayır, burada olağanüstü genel kurul olacak” demek ne anlama gelmektedi? Gezi Parkı’na mücadele veren insanların yanında olmak gerekirken, Genel-iş gibi Türkiye çapında örgütlü ve kritik önem arz eden bir sendikayı olağanüstü genel kurula götürmek demek ne demek'”

“İZMİRLİ ONAY VERMEDEN HİÇBİR ŞEY YAPMAM”

30 Haziran tarihinde yapılacak Genel-İş Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde İzmir’e mesaj göndermeyi de ihmal etmeyen Beko, “Hem Genel-İş’in, hem de DİSK’in örgütlenmesinde İzmirli kardeşlerimizin çok büyük emeği vardır. İzmir’de sendikaların aldığı bu yol görmezden gelinmemeli ve bu noktada Musa Çam, Kani Beko ve Cafer Konca’nın emekleri unutulmamalı. İzmir’deki şube başkanlarımın ve işçilerimizin emeğini hiçbir zaman unutmadım. Onların vermiş olduğu mücadeleyi asla unutmadım. Onlar da genel kurulda İzmir’de vermiş olduğum bu mücadeleyi unutmayacaktır. Hayatım boyunca İzmir’deki tüm çalışanlarım için, onların işi, aşı, ekmeği için mücadele verdim, onları utandıracak hiçbir şey yapmadım. Bundan sonra da Genel-İş’in genel başkanlığını verirlerse, Genel-iş’in ve DİSK’in ilkelerine, geleneklerine uygun bir şekilde, Türkiye işçi sınıfına yakışan bir genel başkan ve yönetimle yolumuza devam edeceğimize herkesin inanmasını istiyoruz. DİSK için de, Genel-İş için de genel başkanlığımı İzmir’de açıkladım. İzmirlinin onay vermediği hiçbir şeyi yapmam. Bundan sonra ne yapacaksak, İzmirli arkadaşlarımla ve Türkiye’deki diğer arkadaşlarımla yapacağım” dedi ve görev kendisine layık görüldüğü takdirde DİSK’teki görevi ile eş zamanlı olarak yönetimi ile Genel-İş’e liderlik edeceğini duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.