Dolar 32,5666
%0.16
Euro 35,0939
%0.34
Altın 2.450,820
%0.62
Bist-100 10.622,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'te kutlama geleneği bozuldu

DİSK'te kutlama geleneği bozuldu

İzmir'de Pazar günü kutlanacak olan 1 Mayıs için, tertip komitesi ile polisin hazırlıkları tamamlandı. Uzun yıllardır Basmane Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu'ya gelen DİSK'in, bu kez Konak Pier önünde toplanıp alana geçeceği öğrenildi. Kutlamada 4 bin polis görev yapacak.

  • Ege Postası
  • 26.04.2016 - 16:48

Bu yıl Pazar gününe denk gelen 1 Mayıs kutlamaları için bir süredir tertip komitesi ile polis arasında yapılan görüşmeler sonrasında, programa son şekli verildi. Buna göre, kutlama alanı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Gündoğdu Meydanı'nda karar verildi. Uzun yıllardır Basmane Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu'ya yürüyüşle gelen DİSK'e bağlı işçilerin, bu kez Konak Pier önünde toplanıp Cumhuriyet Meydanı'nı geçip alana alınacağı öğrenildi. Yine diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacaklar. Türk İş'e bağlı işçiler de, Alsancak Limanı'ndan, alana alınacak. 

TERÖRE KARŞI SIKI ÖNLEMLER
Olası terör saldırılarına karşı polis de, sıkı önlemler aldı. Buna göre kutlama alanı, tamamen bariyerlerle kapatılacak. Kutlamaya katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı, Alsancak İskelesi ve Gündoğdu Meydanı'nın Kıbrıs Şehitleri Caddesi tarafında arama noktaları kurulacak. İçeriye de hiç kimsenin aranmadan alınmayacağı açıklandı. Polisin, günler öncesinde kutlama alanında ve toplanma bölgelerinde önlem alacağı açıklandı. Yaklaşık 4 bin polisin görev alacağı kutlamaların da, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacağı açıklandı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.