Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten CHP çıkarması

DİSK'ten CHP çıkarması

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve İzmir’deki DİSK Şube Başkanları CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem konusu taşeronlaşmaydı. Her iki başkanında hedefinde AK Parti vardı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2013 - 14:04
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve İzmir’deki DİSK Şube Başkanları CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti.Ziyarette gündem maddesi taşeronlaşmaya karşı mücadele oldu.İl Başkanı Engin, ‘taşeron düzen AKP’nin icadı… Taşeron firmalar daha çok CHP’li belediyelerin ihalelerine giriyor. AKP’li belediyeler iktidar baskısından dolayı giremiyorlar” derken, DİSK Genel Başkanı Beko ise, “Taşeronlaşmayla birlikte işçilerin geleceğini AKP ipotek altına aldı” dedi. Beko ülke gündemine ilişkin konularda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ENGİN: TAŞERON FİRMALAR CHP’NİN İHALELERİNE GİRİYOR ÇÜNKÜ…


Geçtiğimiz ay DİSK Genel Başkanlığı’na seçilen aynı zamanda İzmirli olan Kani Beko İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. Sendikaların partilerin ve örgütlü kesimlerin taşeronlaşamaya karşı çıkması gerektiğini ifade eden CHP İl Başkanı Engin, “ Kölelik düzen son bulması lazım. Bu düzen AKP icadıdır. Daha önceki dönemlerde böyle uygulamalar yoktu. İnsanları çaresiz bırakan bir uygulama….Belediyelerimizde zaman zaman mağduriyet yaşıyor. Taşeron firmalar daha çok CHP’li belediyelerin ihalelerine giriyor. AKP’li belediyelere iktidar baskısından dolayı giremiyorlar. En çokta işçilerimiz etkileniyor.DİSK’in yeni dönemde taşeronlaşmaya karşı, işçi sınıfın sorunlarına karşı odaklanıp daha demokratik bir ülke için partimize destek olmasını istiyoruz” dedi.

BEKO: YASA ÇIKTIĞINDAN BU YANA 11 BİN İŞÇİ ÖLDÜ

DİSK’in İzmir’de 15 bine yakın işçiyle toplu sözleşme yapan bir kurum olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan DİSK Genel Başkanı Beko, 4857 Nolu yasanın çıkarılmasının ardından Türkiye’nin taşeron cumhuriyetine döndüğünü söyledi. Türkiye’de taşeronlaşmayla birlikte kayıt dışının yüzde 40’ları bulduğunu ifade eden Beko, “ Bu ülkede kurulan devlet desteği ile yaratılan devlet politikası haline getirilen taşeronu yıkacağız diye yollara çıktık. Taşeron sistemi mücadelesinde CHP bize destek verirse sonuç alınır. 4857 yasa çıktığından bu yana 11 bin işçi arkadaşımızı iş kazalarında kaybettik. 11 bin arkadaşımız daha kaybetmek istemiyorsak kesinlikle Türkiye’de taşeronun kaldırılması gerek. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinde ortak birlikte yan yana bazı sorunları aşmak için elimizden geleni yapıyoruz ama taşeron sistemi yasaklanmadıktan sonra başta belediyelerde çalışan arkadaşlarımız kadrolu olmadıktan sonra onların geleceği kesinlikle AKP’nin ipoteği altında olacak. Ciddi çalışmalar yapacağız bu yüzden. DİSK olarak konuyla ilgili dosyaları hazırlamaya başladık. Partilerin Grup başkanvekillerini ziyaret edip sorunları anlatacağız” dedi.


"AKİL OL DEDİLER AMA…"

Ülke gündemine ilişkin konular hakkında açıklamalar yapan Beko çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dile getirdi. “DİSK her zaman barıştan sendikalı haklardan yana olmuştur” diyen Beko, çözüm sürecinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kendisini aradığını ve akil insanlar heyetinde yer almasını istediğini belirttikten sonra, “ Biz AKP hükümetine güvenmediğimizi Başbakanın barış diliyle konuşmadığını söyledik. Süreçte mecliste grubu bulunan partilerle komisyon kurarak konuşulması gerekli… Bu topraklarda 30 yılda 40 bine yakın insan katledildi. 40 bin insanımızın daha katledilmesine seyirci kalmayız. Biz barışın olmasını istiyoruz taşın altına elimizi koymak istiyoruz ama hangi taşın altına koymamız gerektiğini bilmemiz gerek” diye konuştu.

2018’E DİKKAT ÇEKTİ

Toplu İş İlişkiler Yasası’na da dikkat çeken Beko, “ Hesaplar ortada. Süreçte 6 milyona yakın işçi arkadaşımız sendikalı bile olsa önümüzdeki dönemde toplu sözleşme yapacak sendika bulamayacaklar. AKP’nin yapmak istediği şey örgütsüz bir toplum yapmak. 5 milyon asgari ücretle çalışan var. Söylediğimiz ölçülerde sendikalar yasasını değiştiremezsek barajları aşamazsak 2018’de 6 milyon arkadaşımızın daha 5 milyon kişinin yanına gelecek” dedi.

"İMF’YE MADEM BORÇ VERECEK DÜZEYDEYİZ…."
İMF’ye olan borcun tamamının ödenmesiyle ilgili Başbakan ve hükümetin yaptığı açıklamalara dikkat çeken Beko, “ İMF konusunda Başbakan net açıklamalar yaptı.Bugün başta işçiler emekliler kamu çalışanları almış oldukları tüketici kredi karşısında 306 milyar dolar bankalara borçlu…Burada yüzde 25’i icralık. Almış oldukları kredileri geriye istikrarlı iş olmadığından dolayı zamanında ödeyemiyorlar. Böyle bir durumda ‘İMF’ye borçları ödedik’ diyorsanız en azından ‘İMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek duruma geldik’ diyorsa Başbakan, asgari ücretle çalışan arkadaşlarımız var, emeklilerimiz var işsizlerimiz var geceleri aç yatanlar var. Onlar için kullanılsın. Diyanet İşleri 10 yılda yüzde yüz personelini arttırmış. 300 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen adayımız var. 50’sine yakını intihar etmiş atanamadığı için… Türkiye’de 1 milyona yakın çocuğumuz tehlikeli işyerlerinde çalıştırılıyor. DİSK olarak asıl görevimiz işçilerin haklarını korumak ama bunun yanında da ülke gündemine ilişkin konulara seyircisiz kalamayız” dedi.

ENGİN ‘O’ KRİZİ DEĞRLENDİRDİ: AKP YÖNETİM ANLAYIŞININ ÖRNEĞİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Orman ve Su İşeri Bakanı Veysel Eroğlu arasında geçen açık mikrofon krizinin sorulması üzerine İl Başkanı Engin, “ Olay AKP’nin yönetim anlayışının örneği. Kendisinden olmayanlara nasıl davrandıklarını gösteren bir örnek… Herkes olanı biteni gördü. Alalım satalım araziyi…Hayatın her alanında sergiliyor bunu AKP… Dış politikada ekonomide tarımda keyfi demokrasi dışı uygulamalar…Parti devleti yolunda ciddi adımlar atılıyor…Erdoğan Putin’i bile aratacak noktaya geldi. Medvedev olacak herhalde…” yorumunda bulundu. Engin, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ‘ Başka partideki kavga gürültü bizde yok” demesini ise, “ Üstümüze alınmıyoruz. Bizde kavga yok. Bizim kavgamız ülkemize aşımıza göz koyanlarla... Adaletsizlik yolsuzluklar yaratanlarla bizim kavgamız… Kendi içi meseleleri. Her gün Ak Partiden istifa duyuyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.