Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten hükümete flaş öneri!

DİSK'ten hükümete flaş öneri!

Kamuda çalışan 720 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, DİSK İzmir’de bir kez daha sokağa çıkarak eylem düzenledi. Üst üste düzenlenen eylemler ile “kiralık işçi” olarak adlandırılan yeni esnek çalışma modelini protesto eden sendikalı işçiler bir kez daha Ankara’ya “Bu tasarından vazgeçin” çağrısında bulundu. Kiralık işçiliğe karşı kiralık milletvekilliği

  • Ege Postası
  • 01.04.2016 - 14:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de emek örgütlerinin kadro isyanı dinmek bilmiyor. DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar bir kez daha alanlara inerek hükümeti protesto etti. Önümüzdeki hafta TBMM’de oylamaya sunulması beklenen yeni istihdam paketine karşı çıkan DİSK, güvencesiz ve esnek çalışma değil, kadro istediklerini duyurdu.

"DİSK'TEN KADRO YORUMU: KOCA BİR YALAN"HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
“KADRO DEĞİL İŞÇİ SİMSARLIĞI!”
Pankartlar ve sloganlar eşliğinde Konak’ta toplanan DİSK üyesi işçiler SGK Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, “Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek bir yasa tasarısı ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlar köle haline getirilmek istenmektedir. Bu tasarı ile insanlık onuruna yakışmayan, köle simsarlığı yasal hale getirilmek istenmektedir. ‘Özel İstihdam Büroları’na geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde işçi kiralama yetkisi verilmesi başta olmak üzere, güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemeler haftaya TBMM gündeminde yer alacaktır. TBMM’nde iktidar partisi tarafından dayatılan ‘Özel İstihdam Büroları’na dair yasa tasarısı, işçi sınıfına kölelik dayatmaktadır. Bu yasa tasarısı bir avuç işçi simsarının ve onlardan işçi kiralayacak bir avuç sermayedarın talebidir. Başta DİSK olmak üzere, işçi kesiminden gelen hemen hiçbir itiraz dikkate alınmamıştır. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun diye bir kere daha tekrar ediyoruz. Özel istihdam bürolarına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi ve 20 gerekçede düzenlemeye neden karşı çıktıklarını tek tek açıkladı.


 
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Düzenlemenin işçi sınıfı büyük bir saldırı anlamına geldiğini aktaran Şanlı, “Yapılacak düzenlemenin taşerona kadro şeklinde sunulması ise bir aldatmacadır. İşçilerin hakları geriye götürülmektedir. Bütün bu olumsuzluklarına karşın yapılacak düzenlemenin kamuoyuna “taşerona kadro verileceği şeklinde” sunulmasını aldatmaca ve ucuz bir propagandadır. Bunun ülkemiz siyasetinde çok yakın gelecek için planlanmış siyasi manevralar ile ilgilidir. Başbakan’ın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmış ve üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırarak işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itmiştir. Sendikamız, ayrımsız, istisnasız kamudaki bütün taşeron işçilere, şimdiki durumlarından da geri, ne olduğu belirsiz statüler yerine toplu pazarlık ve grev haklarının da sağlandığı sürekli işçi kadrosu talep etmektedir. Bizler, kamuda asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm taşeron işçilerine grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve kadro istiyoruz. Esnek güvencesiz çalışmanın yaygınlaşmasına karşı, taşeron köleliğine karşı, özel istihdam büroları ile oluşturulmak istenen köle pazarlarına karşı, kıdem tazminatının fona devir adı altında gasp edilmesine karşı, tüm emekçileri, emek dostlarını, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz. Bu koşullar altında geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için mücadele etmek, ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir görevdir” dedi.
 
“KİRALIK İŞÇİLİĞE KARŞI KİRALIK MİLLETVEKİLLĞİ”
Düzenlemeye tepkisini oldukça ilginç şekilde dile getiren Genel Merkez Yönetici Şanlı, “Bize kiralık işçiliği dayatırlarsa biz de karşılığında kiralık milletvekilliği istiyoruz. Emeğimizi çalanlara karşı gereken yanıtı vereceğiz. Emeği bölenler, işçiyi birbirine düşüren kalleşlik yapmaktadır. Onlara da gereken yanıtı vereceğiz. Eğer DİSK hale hedefteyse doğru yoldayız demektir” diyerek sözlerine son verdi.
 
“1 MAYIS’A KADAR HER GÜN SOKAKTA OLACAĞIZ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise yaklaşan 1 Mayıs öncesinde işçi sınıfı adına önemli açıklamalarda bulundu. Sarı, İşçi Bayramı’na dek her gün çeşitli eylem ve etkinliklerle sokakta olacaklarını vurguladı ve “Herkes çalıştığı işyerinin kadrolu işçisi olsun. Ayrımsız kadro verilmesini istiyoruz. Diğerleri gibi uzlaşmacı değil, mücadeleci sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Biz sokaktan korkmuyoruz” diye konuştu.
 
“MÜCADELEDEN YILMAYACAĞIZ”
Hükümetin anti-demokratik yasalarla işçilerin kazanılmış haklarını bir bir ellinden almaya çalıştığını savunan DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca ise “DİSK olarak mücadeleye devam edeceğiz, yılmayacağız” şeklinde mesaj verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.