Dolar 34,0849
%0.2
Euro 38,0344
%-0.06
Altın 2.834,350
%0.18
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DP’li Uzun’dan ‘grup’ açıklaması: Amaç etkin muhalefet

DP’li Uzun’dan ‘grup’ açıklaması: Amaç etkin muhalefet

Merkez sağda yeni grup için meclisin kapalı olduğu yaz aylarında dirsek temaslarının devam edeceğini belirten Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, “Mesele küçük bir grup değil, etkin olabilecek bir grup. İzmir’de Demokrat Parti’nin iki vekili var. Etkin muhalefet için en önemli dayanaklardan biri Demokrat Parti olacak. Hem İzmir’in meselelerini hem de tüm Türkiye’nin meselelerini siyasetin gündemi haline getirmek için grubumuz önemli olacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.07.2024 - 11:18

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni bir grup kurulması için çalışmalarının olduğu öğrenildi.  Merkez sağda yeni grup için meclisin kapalı olduğu yaz aylarında dirsek temasları devam edecek.

Yeni grup için Demokrat Partili Cemal Enginyurt ve Salih Uzun, siyasi partilerdeki merkez sağ kökenli siyasetçileri bir çatı altında toplamak için hamle yaptı.  

İP VE CHP’DEN KATILIM OLABİLİR İDDİASI

İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız kalan milletvekilleri ve CHP’de kurultay sonrası değişim karşıtı bazı vekillerin de gruba katılabileceği kulislerde konuşuluyor.  

AMAÇ ETKİN MUHALEFET…

Grup kurma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, “ Grup için çalışmalar sürüyor. Ekim ayında meclis açılıncaya kadar çalışmalar sürecek. Yaz aylarında meclis kapalıyken temaslar devam eder. Meclis 1 Ekim’de açılacak. Parlamento çalışmaları güçlü gruplar üzerinden yürüyor. Muhalefetin etkinliği için de güçlü grubun varlığı önem arz ediyor. Etkin muhalefet yapma imkanına kavuşmak için parlamentoda grup kurmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

İZMİR MESELELERİ SİYASETİN GÜNDEMİ OLACAK

CHP’den katılım olacağı iddialarının üzerine konuşan Uzun, “O konular çok ham halde. Mesele küçük bir grup değil, etkin olabilecek bir grup. İzmir’de Demokrat Parti’nin iki vekili var. Etkin muhalefet için en önemli dayanaklardan biri Demokrat Parti olacak. Hem İzmir’in meselelerini hem de tüm Türkiye’nin meselelerini siyasetin gündemi haline getirmek için grubumuz önemli olacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.