Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSİ'den İzmir'e yapı malzemeleri laboratuvarı

DSİ'den İzmir'e yapı malzemeleri laboratuvarı

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan yapı malzemeleri laboratuvarı, 'TS EN ISO/IEC 17025 - Deney Kalibrasyon' sertifikası alarak akredite oldu.

  • Ege Postası
  • 03.05.2019 - 12:04

Ankara ve Trabzon'un ardından 2017 yılında DSİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki 3'ncü yapı malzemeleri laboratuvarı, İzmir'de kuruldu. Kendi projelerinde kullanılan malzemelerin uluslararası standartlara yüzde 100 uygunluğunu hedefleyen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, laboratuvar çalışmalarıyla başarı gösterdi. 'TS EN ISO/IEC 17025 - Deney Kalibrasyon' sertifikasıyla laboratuvar, akredite oldu. 115 farklı deneyin yapıldığı laboratuvarın, özel sektöre de hizmet verdiği belirtildi. Aldığı sertifikayla yapı malzemeleri alanında Ege bölgesindeki tek akredite laboratuvar olma özelliğine de kavuşan kuruluşta; HDPE borular, CTP borular, geomembranlar, geotekstiller, geosentetik kil bariyerler, polimer bitümlü örtüler, PVC-lastik su tutucu contalar, metalik malzemelerin standartlara uygunluğu farklı ısı ve basınçlarda test ediliyor.

ISO 17025 NEDİR VE NEYİ AMAÇLAR'

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonuna sahip deney ve kalibrasyon laboratuvarları, bir yönetim sistemini uyguladıklarını, teknik olarak yeterli olduklarını göstermiş olur. Personel sayısına veya faaliyetlerinin kapsamına bakılmaksızın deney ya da kalibrasyon hizmeti veren bütün kuruluşlara uygulanabilir. Deney ve kalibrasyon laboratuvarlarında gerçekleşen test sonuçlarının ulusal ve uluslararası laboratuvarlar arasında kabul edilmesi, laboratuvar ortamının ve uygulanan yöntemlerinin geçerliliğinin eş değer kurum kuruluşlarla aynı olduğunun beyan edilmesidir. Dünyanın her yerinde birçok ülke, laboratuvarların teknik yeterliliğini akreditasyon sistemlerinin yardımıyla tespit etmektedir. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.