Dolar 34,1407
%0.01
Euro 37,9753
%0.16
Altın 2.882,300
%-0.11
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSİ’den, İzmir Büyükşehir’e su cevabı

DSİ’den, İzmir Büyükşehir’e su cevabı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Tahtalı Havzası’nda tarımsal amaçlı ‘damla sulama’ yöntemi için Devlet Su İşleri’nden (DSİ) onay istemesine DSİ’den cevap geldi. DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal, Tahtalı...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 10:44
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Tahtalı Havzası’nda tarımsal amaçlı ‘damla sulama’ yöntemi için Devlet Su İşleri’nden (DSİ) onay istemesine DSİ’den cevap geldi. DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal, Tahtalı Barajı’ndaki suyun İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Tarımsal amaçlı kullanılamaz. Su bol, yağış fazla diye israf edemeyiz.” dedi. Özbal, Kocaoğlu’nun talebinin uygun olmadığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, 'Barajdan alacağımız suyu damlama sulama yöntemiyle Menderes’teki üreticiye verelim.' teklifine DSİ olumlu bakmamıştı. Kocaoğlu, konuyu bir kez daha gündeme getirerek DSİ’ye çağrıda bulunmuştu. DSİ’nin önceliğinde her zaman içme suyu bulunduğunu aktaran Özbal, bir su kaynağının tarımsal amaçlı kullanımının ikinci aşamada gündeme geldiğini kaydetti. Tahtalı Barajı’ndan şehre su geldiğini, bu suyun önemli bir ihtiyacı karşıladığını aktaran Özbal, “Güzelim suyu tarımda kullanamayız. Bu konuyu belediyeye anlattık. Rapor halinde görüşümüzü beyan ettik. Tekrar meseleyi ortaya koyup polemiğe girmenin anlamı yok.” diye konuştu.

DSİ, GÖRDES BARAJI’NDAN İZMİR’E SU GETİRİYOR

DSİ’nin, Gördes Barajı’ndan İzmir’e su getirerek önemli çalışmaya imza attığını hatırlatan Özbal, “Tahtalı Barajı’ndan alınacak suyun tarımda kullanılması ileride sorun teşkil eder. Baraj dolu, su fazla diye biz suyu israf edip, gereksiz kullanamayız. Bu barajın dibinin göründüğü zaman oldu. Kent bunu yaşadı. Kurak dönemde sorun çıkar. Eğer bir yere damlama sulama ile ya da başka bir yöntem üzerinden tarımsal su verirseniz kurak olduğunda da vatandaş suyu talep edecektir. O zaman suyu nereden bulacaksınız. Gerek Tahtalı Barajı’nın korunması gerekse İZSU yönetmeliğinde suyun kullanım kuralları belli. Barajın yüzeyinde birikmiş suyu değil de kuyulardan istiyorlarsa onun için başvuru yapsınlar. Tabi ki kuyulardan suyu kullanmanın da bir kuralı var. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gereken her şey yapılır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.