Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ: Bizde enerji var başkalarında yok!

Dağ: Bizde enerji var başkalarında yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in AK Parti’ye ihtiyacı olduğunun altını çizerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente sadece Tarihi Havagazı Fabrikası’yla, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’ni kazandırdığını söyledi. Dağ, “Bizde enerji var. Başkalarında bu enerji yok. Saat 06:00 ’dan sonra kalkan bir belediye başkanı başkanlık yapamaz” derken yeni bir polemik konusu da başlatmış oldu.

  • Ege Postası
  • 18.02.2013 - 11:40

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kanal 35’ta katıldığı ‘Sabah Resimleri’ programında önemli açıklamalar yaptı. Dağ, İzmir’in AK Parti’ye ihtiyacı olduğunun altını çizerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente sadece  Tarihi Havagazı Fabrikası’yla, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’ni kazandırdığını söyledi. Dağ, “Saat 06:00 ’dan sonra kalkan bir belediye başkanı başkanlık yapamaz” derken yeni bir polemik konusu da başlatmış oldu.

İZMİR AÇISINDAN AK PARTİ DAHA ÖNEMLİ

AK Parti kurulduğundan sonra İzmir’de ön yargıların olduğunu ancak kentte yüzde 17’den başlayan süreçte partinin oylarının yüzde 37’lere yükseldiğini ifade eden Dağ, “  İzmir’de bir zihinsel değişim başladı. Hizmet odaklı siyasetimiz karşılık buluyor.AK Parti İzmir’i hiçbir zaman cezalandırmadı.Bu algıyı CHP yarattı.  Sorunlar AK Parti iktidarında çözüldü…Çevre yolu, barajlar,adliye, İZBAN örnek bunlara...AK Parti için Kayseri,Antep, Bursa neyse İzmir’de o…Ekstra önem vermiyoruz. İzmir açısından AK Parti daha önemli” dedi.

“KOCAOĞLU İZMİR’E SADECE…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu’nun geride kalan 9 yıllık  döneminde kente sadece Tarihi Havagazı Fabrikası’yla, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’ni kazandırdığını ifade eden Dağ, “  Biz İzmir’de Büyükşehir’i ve ilçeleri kazanmayı arzuluyoruz. Ancak bir kaleyi yıkmak gibi bir algımız yok. Çünkü böyle bir şey yok…Genelle yerelin uyumu önemli…Biri sağa biri sola bakarsa olmaz. Merkezi Yönetim ve İzmir’deki belediyeler arasında bu var. Daha fazla hizmet isteniyorsa yerelle genelin aynı noktaya bakması lazım. İlçeye hastane yapacağız, yapılmasın diye 7-8 yer gösteriliyor. Kocaoğlu geride kalan 9 yıla baktığında çok fazla bir şey göremiyor. Göremeyince suç atması gerek…O da bunu yapıyor. Ayrıca Büyükşehir davası Kocaoğlu’na yaradı. CHP’den daha fazla yaradı…” dedi.

DÖNÜŞÜM PRİM YAPMAYACAK

CHP’li belediye başkanlarının 2009 seçimleri öncesi kentsel dönüşümü vatandaşa yanlış anlattıklarını ve bu konuda prim yaptıklarını ifade eden Dağ, “ 2014 seçimlerinde dönüşüm pirim yapmayacak…2009’da CHP’li belediye başkanları ‘AK Parti gelecek binanızı yıkacak. Biz 2-3 kat yaptığınız da bile sesimizi çıkartmayacağız’ diyorlardı. Ben bunu bizzat belediye başkanından duydum.Kentsel dönüşümde biz kimsenin mağdur olmayacağı sistemi ortaya koyduk. Örnekleri var. Kimse mağdur olmamış. Rant dediğiniz bir gelirdir. Geliri arttırmadan buralarda dönüşüm yapamazsınız. Çıkacak gelirden arsa sahibi de vatandaşta müteahhitte faydalanacak. Bizim güven problemimiz yok” dedi.

KİME GÖNDERME YAPTI

Dağ konuşmasının sonunda, “ Bizde enerji var. Başkalarında bu enerji yok. Saat 06:00’dan sonra kalkan bir belediye başkanı başkanlık yapamaz” derken hem yeni bir polemik konusu başlattı hem de ‘hangi belediye başkanını kastetti'’ dedirtti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.