Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ'dan stat çıkışı: Yaşanan zorluklar roman olur

Dağ'dan stat çıkışı: Yaşanan zorluklar roman olur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarının genç temsilcileriyle bir araya geldi. Gençlerle AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Dağ, AK Parti’nin gençler arasında en çok oy alan parti olduğunu belirtirken, İzmir’deki stat projelerinin tüm engellemelere rağmen devam ettiğini ifade etti. Dağ, 2014’ten bu yana stat meselesinde yaşadığımız zorlukları anlatacak olursak trajikomik bir roman ortaya çıkar. Stat üzerinde kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmeyenler bu konular üzerinden siyaset yapmasınlar. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz." dedi. Dağ'dan stat çıkışı

  • Ege Postası
  • 02.05.2019 - 14:01

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- STK’ların genç temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ devletin yetişemediği yerde STK’ların görev üstlenmesi gerektiğini vurgularken, “Gençlik anlamında çalışma yapan uğraş veren STK’lar ile ve genç yaşta belediye meclislerinde görev yapan kardeşlerimizle bir aradayız. Önümüzdeki süreç hem ülkemiz için şehrimiz için çok önemli.Gençlik anlamında yapmış olduğumuz çalışmaların daha fazlasını yapmamız lazım. STK’lar hükümetin yetişemediği noktalarda yetişerek daha fazla çalışmalı” dedi. 

“BELEDİYE MECLİSİNDE ARKADAŞLARIMIZ GENÇLİĞİN TEMSİLCİSİ OLACAK”

Sosyal medyanın ve internetin yeni bir çağ açtığını vurgulayan Dağ, “Son dönemde  2 bin yılından bu yana yeni bir nesil yeni bir sosyoloji ortya çıkıyor. Bu yeni sosyolojiye ve yeni nesile biz hazırlıklıyız.Genç arkadaşlarımız enerjilerini belediye meclislerine yansıtması gerekir.Genç arkadaşlarımız İzmir’de muhalefette olduğumuz belediyelerde görev yapıyor.Belediye meclis üyeleri şehrinin temsilcisi olduğu gibi gençlliğin de temsilcisi olacak. Gençliğin sözücüsü olacak. Gençlerin kalb, gözü ve eli olacak. O meclislerde gençliğin talep ve isteklerini muhakkak meclise yansıtacakve sahada bunu en iyi şekilde yaşatacak. Bu konuda yapacak olduğumuz olumlu talepler ve isteklerler muhalefette bile olsak iktidar olan belediye başkanı tarafından görmezlikten gelinemeyecek” diye konuştu. 

“STATLAR KONUSUNDA YAŞANAN ZORLUKLAR ROMAN OLUR”

İzmir’deki stat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Dağ, “Stat meselesinin bizzat takipçisi biri olarak hem Göztepe hem Alsancak ve Karşıyaka statları, Binali Yıldırım öncülüğünde geliştirdiğimiz projelerdir. En son Karşıyaka bir kere daha dava açılması sebebiyle beklemede kaldı. Dava sonucu bekleniyor onun dışındaki tüm statlarda çalışmaları devam ediyor. 2014’ten bu yana stat meselesinde yaşadığımız zorlukları anlatacak olursak trajikomik bir roman ortaya çıkar. Stat üzerinde kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmeyenler bu konular üzerinden siyaset yapmasınlar. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin vermesi gereken ruhsatlar için gösterdikleri dirençler aslında uzun uzun anlatılacak şeyler. Ama biz stat projelerinin İzmir’e kazandırılması için tüm engellemelere rağmen mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

“AK PARTİ GENÇLER ARASINDA EN ÇOK OY ALAN PARTİ”

AK Parti’nin gençlerden oy alamadığı eleştirilerine cevap veren Dağ,  “Bu iddiagerçek olsaydı Ak parti son seçimde yüzde 45 alamazdı. Ben gençlik kolları başkanı olduğumdan bu yana bu iddiayı duyuyoyum. Ak Parti her seçimde birinci parti oluyor. Her seçimde yüzbinlerce genç seçmen olarak sisteme giriyor,  Ak Parti hep birinci parti gerçek olan sadece bu. Bizim yaptığımız araştırmalardaAK Parti gençler arasında açık farkla birinci. Her sene yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki biz gençler arasında en yakın rakibimize 3 kat fark atıyoruz. Normalde almış olduğumuz oy oranın bir miktar altında almış olduğumuz gerçektir. Ancak ana muhalefet partisi de gençlerden kendi aldıkları oy oranın çok daha altında oy alıyor. Gençlikte kararsızım diyen seçmen kitlesi diğer seçmene göre çok daha fazladır. Öte yandan Ak Parti tüm üniversitelerde teşkilatlanmış ve bunu konsey üzerine çıkarmıştır” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.