
Dalaman facianın eşiğinden döndü
MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, yıldırım düşmesi sonucu çıktığı sanılan iki ayrı noktada orman yangını başladı. Yangınlara müdahale eden ekipler kısa sürede büyümeden alevleri kontrol altına alarak söndürdü.
- Ege Postası
- 05.09.2012 - 12:30
İlk yangının ardından Dalaman'a bağlı Narlı Köyü Dandır Mevkii'nde ikinci bir orman yangını daha çıktı. İlki gibi yine yıldırım düşmesi sonucu çıkmış olabileceği belirtilen yangın için Tersakan Mevkii'nde soğutma çalışmasında bulunan ekiplerin bir bölümü buraya sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu bu yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü.
Dalaman Orman İşletme Şefi Mehmet Oruç, "Karaağaç köyündeki ilk yangın kontrol altına alındı. Bu bölgede 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Narlı köyünde ikinci bir yangın başladığını öğrenince ekiplerimizin bir kısmını buraya sevk ettik. Burada da ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alndı. 1 dönümlük arazinin zarar gördüğü belirlendi. 90 yangın söndürme işçisi ve 18 arazöz ile soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangınların yıldırım düşmesi nedeniyle başladığını tahmin ediyoruz. Gün ağarınca geniş çaplı inceleme yapacağız" dedi.
Yorum Yazın