Dolar 34,1776
%-0.08
Euro 37,8922
%0.31
Altın 2.923,510
%-0.21
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Damlacık halkına bir destek de TMMOB'den geldi

Damlacık halkına bir destek de TMMOB'den geldi

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2011 genel seçimleri öncesinde duyurduğu “çılgın projesi” Konak Tünelleri’ne karşı halk tarafından başlatılan eylem sürecine bir destek de TMMOB’dan geldi. Tarihi Damlacık semtindeki tünel mağdurları ile birlikte Konak’taki tünel inşaatı önünde açıklama yapan TMMOB yetkilileri, tünel projesine karşı açmış oldukları davaların sonuçlandırılması için yargıya çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 13:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Konak Tünelleri Projesi halktan ve sivil toplum örgütlerinden tepki toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile tünel inşaatı önünde eylem düzenleyen Damlacıklı tünel mağdurlarına destek veren TMMOB, açtıkları itiraz davalarını hatırlatarak bir basın açıklaması yaptı. Tünel projesine dair iki ayrı itiraz davası açan meslek odası, taleplerinin yargı tarafından bir an önce dikkate alınmasını isteyerek kente faydası olmayan ve halkı mağdur eden projenin acilen önüne geçilmesini istedi.

YARGIYI GÖREVE DAVET ETTİLER
Son dönemlerde artan kamulaştırma söylentileri ve yetkililerden gelen çelişkili açıklamalar sonrasında zor günler geçiren Damlacık halkı, Taksim’deki Gezi Parkı olaylarındaki sloganlardan esinlenerek, “No Tünel no cry”, “O son tüneli yapmayacaktınız”, “Tünel yapma demiyorum, hobi olarak yine yap”, “Tünelin ucu karanlık”, “Kahrolsun bağzı tüneller”, Çözüm değil, düğüm”, “Hırsızlar kaçmak için her zaman tünel kazar” pankartları ile gerçekleştirdiği eylemde ilginç karelere rastlandı. Meslek odası adına açıklamada bulunan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, tünel projesinin imar planlarına açtıkları itiraz davasının devam ettiğini, bölgeye dair Anıtlar Kurulu kararına açtıkları iptal davasının reddedildiğini ve temyize gitmeye hazırlandıklarını belirterek, “Yargı; açmış olduğumuz davalardan ilki olan, kurul kararına açılan davamızı,  ne yazık ki reddetmiştir. Bu ret kararına ilişkin temyiz yoluna gideceğimiz gibi, imar planlarına açılan davamız da devam etmektedir. Gerek tünel ile birlikte tarihi dokuda oluşan ve oluşacak tahribatın önüne geçilmesi, gerekse Damlacık halkının daha fazla zarar görmemesi için, yargı sürecinin acilen ve umarız ki tarihi değerlerimizi, yaşam alanlarımızı, yaşam hakkımızı koruyan kısacası gerçek kamu yararından yana olacak şekilde sonuçlanmasıdır” dedi.

"DAMLACIK'IN PLAN RESİMLERİ ORTAYA ÇIKTI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...



“YAŞAM ALANLARIMIZA YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI DURACAĞIZ”
Kocaer, TMMOB adına açıklamasına şöyle son verdi: “Tünel inşaatının bu bölgede yer alan yapılara zarar vereceği yargıya taşıdığımız dava dilekçemizde belirtilmesine ve bu konuda hiçbir bilimsel çalışma yapılmadan bu durum İdaresince reddedilmesine karşın, bugün geldiğimiz noktada,  Bakanlığın ev sahiplerine yapmış olduğu tebliğler ne yazık ki bizi haklı çıkartmaktadır. Kaçak başlayarak Konak-Yeşildere Bağlantı Yolu Projesi'ni yasallaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planlarına ilişkin dava süreçleri devam ederken, tüm kamu idarelerinin kent kimliğinin korunması için üzerine düşen görevleri yerine getirmelerinin asli görevleri olduğunu bir kez daha hatırlatırız. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu olarak kentlerimize, yaşam alanlarımıza yönelik bu saldırılara, her platformda karşı duracağımızı belirtir, yargıya taşıdığımız Konak Tüneli projesi nedeniyle mağdur olan halkımızın yanında yer aldığımızı ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

“BU CİNAYETİ İSTEMİYORUZ”
Eylem sırasında “Bu cinayeti istemiyoruz” diyerek projeye tepki gösteren TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın da, tünelin gecekondu olduğunu ve kaçak yollarla, ihalesiz ve gerekli etütler gerçekleştirilmeden yapıldığını belirterek, halkın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için projenin acilen durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.