Dolar 34,2562
%0.04
Euro 37,6348
%0.09
Altın 2.879,750
%-1.03
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darıca'da Pirireis ve Nene Hatun dereleri ıslah ediliyor

Darıca'da Pirireis ve Nene Hatun dereleri ıslah ediliyor

Kocaeli’nin turizm ve sayfiye bölgesi Darıca ilçesinde yatırımlarını sürdüren Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ilçede bulunan Nene Hatun ile Pirireis derelerinde ıslah çalışmaları yapıyor.        İSU...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 15:25
Kocaeli’nin turizm ve sayfiye bölgesi Darıca ilçesinde yatırımlarını sürdüren Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ilçede bulunan Nene Hatun ile Pirireis derelerinde ıslah çalışmaları yapıyor.

        İSU Genel Müdürlüğü, Darıca’nın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısının önemli bir kısmını tamamladı. Devam eden Darıca Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Projesi kapsamında Sırasöğütler, Abdi İpekçi, Fevzi Çakmak ve Pirireis mahallelerinde toplam 43 kilometre kanalizasyon ve 4.1 kilometre yağmur suyu hattı döşedi. Bu projeyi tamamlama aşamasına getiren İSU, bölgenin atık sularını da Gebze Arıtma Tesisi'ne bağlayarak çevre kirliliğinin önüne geçti.

        İlçede 4 ayrı proje ile yatırımlarını sürdüren İSU, bölgenin cazibe merkezi olan Bayramoğlu’ndaki sahilleri tamamlanan altyapı çalışmaları ve işletilen arıtma tesisi ile kirlilikten arındırdı. Kurum, bu bölgede yer alan ve 2006 yılında ıslah edilen Pirireis Deresi'nin Nafile Sokak ile deniz arasındaki kısmında ıslah çalışması yapıyor. Büyük bir kısmı kapalı kesit betonarme olarak yapılan ıslah çalışmalarında derenin denize dökülen kısmı açık kesit olarak inşa edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren plajın yanında yer alan Pirireis Deresi'nde toplam 117 metre ıslah çalışması yapılacak.

        İSU Genel Müdürlüğü’nün ilçede yaptığı ikinci ıslah çalışması ise Nenehatun Mahallesi’nde yer alan ve önceki yıllarda bir kısmı ıslah edilen Nene Hatun Deresi'nde yapılıyor. Yerleşim alanı içerisinde yer alan dere de toplam 981 metre ıslah çalışması yapılacak. Taş duvar olarak yapılan çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki aylarda tamamlanacak ıslah çalışmaları ile iki dere insan ve çevre sağlığı için tehlike arz etmeyecek hale getirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.