Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darısı metronun başına

Darısı metronun başına

İzmir’in kangreni haline gelen metroda yeniden ek süre uzatımı geldi. Metroda 31 Temmuz 2013’de bitmesi gereken Üçyol-Üçkuyular hattında yeni süre 7 Mart 2014 olarak açıklanırken, İzmirlilerin içini ferahlatan haber de İZBAN’dan geldi. Metroya üzülen vatandaşlar, İZBAN’ın Hilal Aktarma ve Alsancak istasyonlarının hizmete girmesi ile bir nebze olsun rahat nefes alacak.

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 11:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Temelini 2005 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın attığı Üçyol-Üçkuyular metro hattında, yaşanan keşif artışı gecikmeleri ve zemindeki sıkıntılar sonrası yeniden süre artışı geldi. Daha önceden proje çerçevesinde 31 Temmuz 2013 olarak belirlenen projenin ikinci etap süresi, firmanın ek süre istemesi üzerine resmen 7 Mart 2014’e ertelenirken, Göztepe, Poligon ve Üçkuyular metro istasyonlarının açılışı da gelecek yıla sarkmış oldu.

METRODA YENİ TARİH: 7 MART 2014
Bölge halkını ve esnafı isyan noktasına getiren Üçyol-Üçkuyular metro hattında, yüklenici firma Sigma-Borege Ortak Girişimi’nin talebini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro yapım çalışmaları için 7 Mart 2014’ü yeni bitiş tarihi olarak açıkladı. Böylelikle özellikle keşif artış talebinin gecikmesi üzerine çalışmaların durması ile gündeme gelen metroda 5’inci sefer süre uzatımı verilmiş oldu.

GÖZLER SON ÜÇ İSTASYONDA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Bakarsınız bir sabah ansızın biner gideriz” dediği metroda, bölgede yaşayan sayısız esnaf 8 yılı bulan yapım çalışmaları süresince kepenk kapatırken, vatandaşlar da zorlu günler yaşamaya devam etti. Yılbaşından önce sürpriz şekilde açılan Hatay ve İzmirspor istasyonları bölgeye rahat bir nefes aldırırken, kalan üç istasyon için ise bekleyiş devam ediyor. Onaylanan keşif artış talebi sonrasında çalışmaların hızla devam ettiği Göztepe, Poligon ve Üçkuyular istasyonlarının açıklanan süre uzatımı kararı sonrasında önümüzdeki sene içerisinde hizmete açılması ve seferlerin yapılması bekleniyor.

İZBAN’DAN SEVİNDİREN HABER
Yine merakla beklenen ve geçtiğimiz haftalarda tamamlanmak üzere olduğu açıklanan Hilal Aktarma İstasyonu, bugün sabah saatlerinde hizmete açıldı. Halkapınar Aktarma İstasyonu’na alternatif olarak projesi hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile ortak yürüttüğü çalışma kapsamında hizmet veren İZBAN’da yükünü hafifletecek olan ikinci aktarma istasyonun hizmete girmesi ile birlikte hattın devamında yer alan ve geçtiğimiz senesin sonunda bakıma alınan Alsancak İstasyonu da hizmete açıldı ve seferler başladı. Diğer yandan, Hilal Aktarma İstasyonu’na seferlerin başlaması ile birlikte, Halkapınar’da revizyona gidilerek ertelenen yaya köprüsü genişletme projelerinin de hayata geçirilmesi bekleniyor. İZBAN ile yolculuk yapan vatandaşlara zaman kazandıracak olan ikinci istasyonun açılması ile birlikte, sabaha saatlerinde yaşanan yoğunluğun azalmaya başladığı dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.