Dolar 34,0443
%0.2
Euro 37,6367
%-0.09
Altın 2.739,330
%0.4
Bist-100 9.772,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu, Cidde'de Mali toplantısına katılacak

Davutoğlu, Cidde'de Mali toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Düzeyinde Mali Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere yarın Suudi Arabistan'a geçecek.Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada,...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 10:25
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Düzeyinde Mali Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere yarın Suudi Arabistan'a geçecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tarihi ilişkilerimiz bulunan dost ve kardeş Mali, 2012 yılı Ocak ayından itibaren ülkede yaşanan gelişmelerle birlikte ciddi meydan okumalarla karşı karşıya kalmıştır. Bu dönemde Türkiye, en başından bu yana Mali’nin egemenlik, toprak bütünlüğü ve siyasi istikrarına verdiği önemin bilinciyle hareket etmiş, Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) önderliğinde, Mali’nin siyasi iradesiyle uyum içerisinde ve BM ile uluslararası toplumun desteğiyle yürütülen girişimleri desteklemiştir." denildi.

Cidde'deki toplantının Mali’de yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesine ve ortaklaşa atılabilecek adımların belirlenmesine vesile olacağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.