Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu, Kazakistan'daki Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

Davutoğlu, Kazakistan'daki Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Afganistan'da istikrarın sağlanması gayesiyle Türkiye'nin girişimleriyle başlatılan, “İstanbul Süreci"nin dışişleri...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 10:54
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Afganistan'da istikrarın sağlanması gayesiyle Türkiye'nin girişimleriyle başlatılan, “İstanbul Süreci"nin dışişleri bakanları seviyesindeki üçüncü toplantısına katılmak üzere Kazakistan’a gelen Davutoğlu Almatı’da bulunan çoğu işadamı Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.
Davutoğlu, toplantıda işadamlarından istek ve sorunlarını dile getirmelerini isteyerek, bu istek ve taleplerin Kazak makamlarına ileteceği sözünü verdi. Türkiye'nin Orta Asya ile dostluk ve kardeşlik zemininde özel ilişkileri bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dost ve kardeş ülke Kazakistan ile de sarsılmaz bağlara sahip olduğunun altını çizdi.
Kazakistan'ın son yıllarda uluslararası alanda yaptığı ciddi programlar ile ülkeye büyük itibar kazandığına dikkat çeken Davutoğlu, Kazakistan'ın 2017'de EXPO'ya ev sahipliği yapmaya hazırlandığına işaret ederek; EXPO'nun sağlayacağı imkanlardan Türk iş adamlarının yüksek düzeyde yararlanması gerektiğini ifade etti.
Türk işadamlarına yatırımlarını arttırma çağrısında bulunan Davutoğlu, Kazakistan'da 2 milyar doları bulan Türk yatırımlarını 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.