Dolar 34,0464
%0.21
Euro 37,6567
%-0.04
Altın 2.737,620
%0.34
Bist-100 9.799,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu: Saldırının arkasında eski bir Marksist terör örgütü var

Davutoğlu: Saldırının arkasında eski bir Marksist terör örgütü var

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Reyhanlı'da düzenlenen saldırının arkasında Esed rejimi ile doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütü olduğunu açıkladı.Bakan Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile düzenlediği...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 16:26
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Reyhanlı'da düzenlenen saldırının arkasında Esed rejimi ile doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütü olduğunu açıkladı.

Bakan Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile düzenlediği ortak basınn toplantısında Suriye meselesinin çözümü için ivme kazanıldığı bir dönemde Reyhanlı'daki barbarca saldırının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu terörist yapı içindeki 9 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Ahmet Davutoğlu,"Bunlar üzerinden yaptığımız çalışmalarda rejimle doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütüne ait olduğu ortaya çıktı." dedi.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye halkını, komşu ülkeleri, bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit eden bir rejime karşı hiçbir önlem almadığına dikkat çeken Davutoğlu, "BM Güvenlik Konsey'nin bu konuda net ve açık bir karar alması lazımdır." çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile ilgili kırmızı çizgilerinin ise "Suriye halkına yönelik kolektif cezalandırmanın devam etmesi" olduğunu söyledi. Davutoğlu, kimyasal silah kullanılmadan yapılan katliamların "olabilirmiş" gibi gösterilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.