Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değirmenci'den 'Önseçim' çıkışı!

Değirmenci'den 'Önseçim' çıkışı!

İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı, CHP’li Serdar Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamayla milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik parti içi önseçim çıkışı yaptı. Milletvekili adaylarını mutlaka hakim denetiminde yapılacak bir önseçimle belirlenmesi gerektiğini ifade eden Değirmenci, “Partimizin milletvekili adaylarını hangi yöntemle belirleyeceği hala açıklanmamış ve geç kalınmıştır.Aday adayı olmayı düşünenler yöntem belli olmadığı için karar veremez duruma düşürülmüşlerdir.Seçimlere 5 kala yöntemin açıklanması ve bir oldu- bittiye getirilmesi faydadan çok zarar getirecektir” dedi. ÖNSEÇİM ÇIKIŞI!

  • Ege Postası
  • 02.02.2015 - 10:31
Değirmenci’nin yazılı açıklaması şöyle sürdürdü;
"Ülkemiz 7 Haziranda tarihinin en önemli genel seçimlerine gidiyor.13 yıldır tek başına iktidar olan AKP, artık Türkiye’yi önetemiyor.AKP+Gülen ortaklığının bozulması sonucu ortaya dökülen kirli çamaşırları yandaş basın bile örtemiyor.Yolsuzluklara bulaşan bakanlar TBMM eliyle aklanmaya çalışılıyor.Devletin tepesine çöreklenmiş iki parelel yapı arasındaki savaş,devletin bütün kurumlarını birbirine düşürmüş bir durumda. Ordu yıpratılmış,hukuk bitmiş,demokratik hak ve özgürlükler yok olmuş,dış politika tam anlamıyla iflas etmiş, çözüm süreci adı altında ülkemiz hızla parçalanmaya doğru sürüklenirken,Türkiye yeni bir seçenek arıyor.
SEÇENEK CHP
İşte böyle bir ortamda; ülkemizde devleti de, cumhuriyeti de, demokrasiyi de kuran CHP ye büyük görevler düşüyor.Cumhuriyeti kurtarmak, kurmaktan zor değildir.Bu seçimlerde CHP nin  hedefi iktidara gelerek yok olan demokrasiyi yeniden kurmak olmalıdır.Ülkemizde demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla kurmak ve yaşatmak isteyen CHP nin bu kuralları önce kendi içinde uygulaması gerekmektedir.

 HAKİM DENETİMİNDE ÖN SEÇİM
CHP 7 Haziranda genel seçimlere giderken milletvekili adaylarını mutlaka hakim denetiminde yapılacak bir önseçimle belirlemelidir.İl Başkanlığı,ilçe örgütleri,Kadın kolları, gençlik kolları,Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, milletvekili aday adayları,yani CHP İzmir örgütünün tamamı hakim denetiminde bir ön seçim istemektedir.Örgütün tamamının olmazsa olmaz tercihi bu yöndeyken,eğilim yoklaması,fermuar sistemi adı altında yöntemlere başvurulması neticesinde çıkan sonuçlar büyük tartışmalara yol açacağı gibi, seçim sonuçlarını da olumsuz bir yönde etkileyeceği görünen bir gerçektir.

KONTENJAN KULLANIL MASIN
CHP nin seçim tarihine baktığınızda,kontenjan adaylarının partiye olumlu bir katkı yapmadığını açık açık görürsünüz.İthal,sağdan devşirme ve bazı meşhur kişilerin milletvekili yapılması Türkiye genelinde de, İzmir özelinde de CHP ye bir şey kazandırmadığı yaşanarak görülmüştür.Doğru olan milletvekili adaylarının tümünü kayıtlı üyelerin seçmesidir.İlçe başkanını, il başkanını,genel merkez yöneticilerini ve genel başkanını seçmesini bilen örgüt, vekillerinin tamamını seçmesini de bilecektir.

YÖNTEM BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALIDIR
Partimizin milletveli adaylarını hangi yöntemle belirleyeceği hala açıklanmamış ve geç kalınmıştır.Aday adayı olmayı düşünenler yöntem belli olmadığı için karar veremez duruma düşürülmüşlerdir.Seçimlere 5 kala yöntemin açıklanması ve bir oldu- bittiye getirilmesi CHP ye faydadan çok zarar getirecektir.

ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI
Son olarak milletvekili aday adayı olmak isteyen arkadaşlarıma bir çağrı yapmak istiyorum.Tek tek önseçim istiyorum demek çözüm değildir.

DEMOKRATİK  HAK
Bu düşüncelerimi açıklamam parti disiplinine aykırı bir davranış biçimi değildir.Bu bir demokratik hak talebidir.Herkesin konuştuğu ama çeşitli nedenlerle söyleyemediği, kamuoyuyla paylaşamadığı gerçeklerdir.
Bunu CHP de 5 yıl ilçe gençlik kolu başkanlığı,3 dönem ilçe başkanlığı,15 yıl il genel meclis üyeliği ve 5 yıl İzmir İl Genel Meclis Başkanlığı yaparak sorumluluk almış ve yaşamı CHP ile özdeşleşmiş biri olarak yapıyorum.
İzmir’in 30 ilçesine, 597 köyüne yıllarca hizmet etmiş,halkla iç içe olmuş, CHP yi de,milleti de , devleti de tanıyan biri olarak ifade ediyorum.Bunu,Testi kırılmadan düşüncelerimi paylaşmayı bir görev bildiğim için yapıyor ve kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."
                                                                      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.