Dolar 34,2725
%0
Euro 37,4428
%-0.14
Altın 2.922,230
%-0.2
Bist-100 8.732,00
%-1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirkıran ve Flautre’den Serbest Ticaret mektubu

Demirkıran ve Flautre’den Serbest Ticaret mektubu

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) eşbaşkanları Helene Flautre ve Afif Demirkıran, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a bir mektup göndererek, AB ile ABD arasında süren serbest ticaret anlaşması müzakerelerinde...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 17:17
Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) eşbaşkanları Helene Flautre ve Afif Demirkıran, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a bir mektup göndererek, AB ile ABD arasında süren serbest ticaret anlaşması müzakerelerinde Ankara’ya yardım edilmesini talep etti.

Ortak imzalı mektupta AB-ABD arasında devam eden serbest ticaret anlaşması müzakerelerinden Türkiye’nin doğrudan etkileneceği zira Türkiye’nin 1996’dan bu yana AB ile Gümrük Birliği’ne sahip olduğuna işaret ediliyor. Türkiye’nin beklenti ve endişelerinin göz önüne alınmasını isteyen mektup, hem AB’nin hem de ABD’nin Türkiye’nin en mühim iki ticari ortağı olduğunu vurguluyor. AP üyelerinin bazılarının şimdiden Türkiye’nin endişelerini dile getirdiğine dikkat çeken mektup, Avrupa Parlamentosu’ndan da kurumsal destek istiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.