Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirsoy: kimse arsasını satmasın

Demirsoy: kimse arsasını satmasın

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aktepe-Emrez mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden son durum hakkında bilgi alan CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Demirsoy “ çalışmalar, tahminlerden hızlı ilerliyor. Gaziemir’de ranttan yana değil, halktan yana bir dönüşüm gerçekleşecek” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 26.12.2013 - 12:30
 İZMİR - CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Demirsoy, mahalle sakinleri ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı. Konuk olduğu ev toplantılarında ve sivil toplum örgütlerinde kentsel dönüşüm ile ilgili sürekli bilgi aktardığını ifade eden CHP’li Demirsoy, çalışmaların yetkililer tarafından hızla gerçekleştirilmeye devam ettiğini belirterek “Bölgede dolaşan arsa spekülatörlerine kimse kanmasın, arsasını, evini satmasın. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ranttan yana değil halktan yana tavrını sergilemeye devam ediyor.” dedi. Bölge halkının uzun yıllardır mağdur durumda olduğunu söyleyen Demirsoy; “Kentsel dönüşümün tamamlanması ile birlikte ortaya Gaziemir’in ve İzmir’in yüz akı bir proje çıkacak. Aktepe ve Emrez mahalleleri modern bir görünüme kavuşacak. Bu sürecin halktan yana takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğim. Belediye başkanı olduğum takdirde bölge halkının sürekli dile getirdiği sosyal donatı alanlarından düğün salonlarına, kapalı pazar yerinden lise binasına kadar birçok projede çalışmalarımızı ortaya koyacağız” dedi.


AZİZ BAŞKAN MAĞDUR ETMEZ

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi Sorumlusu Ali Balcı yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan ölçüm ve tespit çalışmalarının sonlandığını söyleyerek “ Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ait taşınmazlar en ince detaylarına kadar kayıt altına alındı. 2014’ün ilk altı aylık yarısında projelendirme kısmı, ikinci altı aylık yarısında da uzlaşma aşamasına geçmeyi planlıyoruz.” dedi. Demirsoyla birlikte merkezi ziyaret eden mahalle sakinlerinden Saime Uzun da “ Çalışmaları takip ediyoruz. Evlerimizdeki en ufak detaylar bile kayıt altına alındı. Aziz Kocaoğlu’na güveniyoruz. Bölge halkı kentsel dönüşümün sonunda mutlu olacağına inanıyor çünkü Aziz Başkan kimseyi mağdur etmez” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.