Dolar 34,2060
%0
Euro 37,8425
%0.18
Altın 2.914,060
%-0.53
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirsoy'la Gaziemir üzerine...

Demirsoy'la Gaziemir üzerine...

2009 seçimlerinde CHP adına ‘kazanılamaz’ denilen Gaziemir’de büyük başarı elde ederek belediyeyi kazanan ilçe örgütünün başındaki isim olan Yüksel Demirsoy,2014 seçimleri için belediye başkanlığına talip. 7 Kasım itibariyle projelerini notere onaylattığını açıklamak için adaylık sürecini beklediğini söyleyen Demirsoy, “CHP Gaziemir’de Yüksel Demirsoy’la 2014 seçimlerinde yüzde 51’le başlar. Bunu şunlara istinaden söylüyorum. Her mahallenin bakkalına manavına kasabına kuaförüne berberine derneğine beni sorsunlar. Herkes beni tanır. Demirsoy ve Gaziemirliler arasında gönül köprüsü oluştu” dedi. Demirsoy, ilçenin kanayan yarası 2B ve eski Kurşun Fabrikası içinde çarpıcı tespitler yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2013 - 14:53
EGE POSTASI – CHP’den Gaziemir Belediye Başkan aday adayı olan Yüksel Demirsoy’la aday adaylığı sürecini, projelerini, Gaziemir’i yakından ilgilendiren 2 B ve eski Kurşun Fabrikası’nı konuştuk.4 dönem Gaziemir'de CHP İlçe basşkanlığı yapan Demirsoy'la, aday adyalığı sürecini, projelerini, seçim şifresini ve ilçenin ülke gündemine tasşınan sorunlaırnı konuştuk.

VATANDAŞLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ VAR
2009 seçimlerinde CHP adına ‘kazanılamaz’ denilen Gaziemir’de büyük başarı elde ederek belediyeyi kazanan örgütün başındaki isim olan Demirsoy, “ 2010 sürecine kadar ilçenin kefiliyim. Gönüllü ordumuz vardı. Bu ordu sahada yağmur çamur sıcakta çalıştı.2011 genel seçimlerinde AK Parti birinci parti oldu ilçede…Seçim sonuçlarını iyi irdeleyip tedbir almak gerekir.Her seçim zordur. CHP Yüksel Demirsoy’la 2014 seçimlerinde yüzde 51’le başlar. Bunu şunlara istinaden söylüyorum. Her mahallenin bakkalına manavına kasabına kuaförüne berberine derneğine Yüksel Demirsoy’u sorsunlar. Herkes beni tanır. Demirsoy ve Gaziemirliler arasında gönül köprüsü oluştu. Bu köprüler görevde olduğum dönem de de olmadığım dönemde de yıkılmadı. Siyaset yapan herkes benim çalışma performansımı iyi bilir” dedi.

YÖNTEM KAYGISI YOK

Aday belirleme noktasında yöntemle ilgili bir kaygısının olmadığının altını çizen Demirsoy, “ En geniş tabanlı eğilim yoklaması yapılsın demiştim. Genel merkez anket çalışması içinde.... Anketlerden de çıkacağım noktasında şüphem yok” dedi.

“PROJELERİMİ NOTERE ONAYLATTIM”
Demirsoy, 7 Kasım itibariyle projelerini notere onaylattığını açıklamak için adaylık sürecini beklediğini belirterek, “ Kadromuz geniş. Uzun zamandır gece demeden gündüz demeden yapılan çalışmalar sonrası proje kitapçığımız hazır. Açıklamak için adaylık sürecini bekliyorum.Gaziemir nüfus yoğunluğu artan bir ilçe…İlçenin otopark ve ulaşım sorunu var. Bu alanlardan başlayacağız. İlçede yaşayan herkesin beklentiler var. Hijyenik kurumsallaşmış pazaryerlerine ihtiyaç var.Vatandaşların doğa yürüyüşleri, gençlerin kamp yapmalarına imkan sağlayacak projelerimiz var.Spor kurslarını olimpik seviyeye çıkarmak istiyorum. Engelli vatandaşlara yönelik projelerim var.Ayrıca Türkiye’de ve Dünya’da ilk olacak iki projem var” diye konuştu.

“ÖNCE KENDİME SORDUM!”
Parti üyelerinin, tabanın ‘Gaziemir’de seçimi seninle kazanırız’ dedikleri için aday adaylığını görev olarak kabul ettiğinin altını çizen Demirsoy, “ Aday adaylığı noktasında bir talebim olmadı. Atanma noktasında da talebim yok. Önemli olan örgütün yüreğinde vicdanında ne kadar varız. Onun için eğilim yoklamasının altını çizdim.Aday adayı olmadan kendime sordum. Seçmendeki karşılığım nedir. Döndüm dolaştım muhtarlara,STK’lara sordum ve karar verdim” dedi.


“ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK!”
4 dönemlik ilçe başkanlığında önemli işlere imza attıklarını belirten Demirsoy, “ Örgütün tamamı aile gibiydi…Kimseyi ayrıt etmedik. Partiye katılımların önünü açtık. Fiziki koşullar uygun değildi. Genel Merkezin katkısıyla bir mülk sahibi olduk. Mülkün ilçe binası standartlarında dizayn edilmesini katkılarla sağladık. Örnek bir ilçe binası oldu.İletişim çok önemliydi…En güzel web sayfası ilçe örgütü olarak bizdeydi…Başarımızda büyük etken oldu.Daha önce dediğim gibi tüm mahallelerle gönül köprüsü kurduk” ifadelerin kullandı.

2014 ŞİFRELERİNİ VERDİ

Dört dönem ilçe başkanlığı yapmış bir isim olarak Gaziemir’de 2014 yılı seçim şifrelerini de ortaya koyan Demirsoy, “kadrolarımız, özgüvenimiz ve çalışmak. Tüm sokaklarda olmak gerek. Sokakları boş bırakmamalıyız.AK Parti’ye asla geçit vermeyeceğiz Gaziemir’de…Seçmenlerimizin aday kim olursa olsun Gaziemir’i AK Parti’ye vereceklerini düşünmüyorum.60 yıl sonra geçici iktidara gelmedik. Kalıcıyız burada. İsimler değişebilir asıl olan CHP’dir…CHP’nin iktidarıdır” dedi.

2B SOSYAL DEMOKRATLARIN İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK
İlçenin kanayan yarası 2B hakkında da açıklamalar yapan Demirsoy, “ Gaziemir’de en önemli sorunların başında 2B geliyor. Vatandaşlar olumsuz etkilendi. Sarnıç’ta yaşayan vatandaşlarımız göç ettikleri yerlerden mağdur bir şekilde geldiler. Emekçi insanlar mekan sahibi olmuşlar. Para ödemişler ama birileri sonra mülk sahibiyiz demişler. 2 B’de Antalya’nın sahiliyle Sarnıç’ı karıştırmamak lazım.Milletvekilleri konunun takipçisi olmalı.Buralar rant kapısı olmuş. İş bu noktaya geldiğine göre halk gereken cevabı sandıkta verecek.2 B mağduru vatandaşlar her akşam başlarını yastığa koyduklarında tedirgin oluyorlar. Rahat olsunlar…Sosyal demokratların iktidarında 2 B mağduru kalmayacak” dedi.


CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ!
İzmir’de yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddelerin halen çevre kirliliğine neden olduğu saptanan Gaziemir'deki Aslan Avcı Döküm Sanayi kurşun fabrikasına yönelik girişimleri bulunan Demirsoy çarpıcı ifadeler kullandı. 2006 yılında konuyu gündeme getirdiğini belirten Demirsoy, şunları söyledi; “ TBMM ve ilgili bakanlıklara milletvekillerimiz aracılığıyla soru önergesi verilmesine aracı oldum. Ermez-Aktepe’de yaşayan vatandaşlar çabalarımızı gördü. Kurşunun yan etkilerini bilmeyen yoktur. Kurşun kısırlık, düşük, kanser ve zeka geriliğine neden oluyor. Radyoaktifin toprakta yok olması için 13 bin 200 yıl geçmesi gerektiğini söyleyen bilim adamları var. Biz burada ciddi numuneler alınsın. Tarafsız kurumlarda ölçülsün. Halkımız sağlık taramasında geçirilsin…Tedaviye başlansın dedik.... 7 yıl geçti. Kargalar bile güler o alan sadece tel örgüyle çevrildi. Üzerine toprak döküldü. Radyoaktif malzemeden kurtulduğuyla ilgili düzmece basın açıklamaları raporlar ortaya kondu TAEK kendisiyle çelişti açıkladığı raporlarla. Bakanlık ceza yazdı fabrikaya…Bölge insanı yaşamak istiyor. Birilerinin cezalandırılması onları ilgilendirmiyor. Sorduk soruşturduk Bu toprak buradan taşınmalı..60 yıl halk zarar gördü. Burası kamulaştırılsın. Özgürlük Parkı olarak kazandırılsın.Devlet nerde lazım.Böylesi durumlarda ortaya çıkmalı. Aktepe-Emrezliler adına söylüyorum. Buranın tapusunda şerh var. Müsteşar diyor şartlar düzelmezse iki katı ceza yazacağız. Mal sahipleri de ödemezse burayı satacağız diyor. Soruyorum buradan kime satacaksını? Müşterisi hazır m? AVM’mi yapacaksını? Vatandaş buranın yeşil alan olarak geri dönmesini istiyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum.Ülkenin en üst makamına sesleniyorum. Konuyla ilgili üst düzey bir heyet göndersinler. İlgili kurumlardan bilgi alsınlar. Kendi,ailesi oturuyormuş gibi düşünsün. Kararı versin”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.