Dolar 34,2201
%0.06
Euro 37,8625
%0.09
Altın 2.919,980
%-0.12
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: Önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak diyalogla barış içinde çözmektir

Demirtaş: Önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak diyalogla barış içinde çözmektir

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Çatak ve Bağlıisa köylüleri arasında 7 yıldır süren kan davası, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı barış yemeği ile son buldu. Ailelerin barış yemeğinde konuşan Demirtaş,...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 18:23
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Çatak ve Bağlıisa köylüleri arasında 7 yıldır süren kan davası, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı barış yemeği ile son buldu. Ailelerin barış yemeğinde konuşan Demirtaş, ''Önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak, diyalogla barış içinde çözmektir.'' dedi.

Barış yemeğinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hayırlı bir iş için Karlıova'da bulunduğunu ifade ederek, ''Siz de yakından biliyorsunuz. Son iki ayda sadece kan davalarında ve arazi anlaşmazlıklarında 34 insanımızı yitirdik. Daha dün Mardin'de bir anne dört çocuğuyla birlikte Mardin Cezaevi önünde katledildi ve aralarında üç yaşında, dört yaşında çocuklar da var. Şimdi son iki aydır yaşanan böylesi acılı olayların üzerine Karlıova'da böylesine köklü, büyük ve onurlu bir barışı gerçekleştiriyor olmak bizim için büyük bir sevinçtir.'' şeklinde konuştu.

Anlaşmazlıkların hayatın bir parçası olduğunu belirten Demirtaş, ''Hayat varsa evin içinde de mahallelerde de köyde de şehirde de anlaşmazlık olur. Ama önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak, diyalogla barış içinde çözmektir.'' ifadelerini kullandı. Kürt sorunundan dolayı 50 bin insanın öldüğünü söyleyen Demirtaş, ''Kürdüyle, Türküyle 50 bin kişi. Peki biz bu meseleye de kan davası gibi bakıp, oturup konuşamaz mıyı? Diyecez ille intikam almak gerekir m? Diyecez, 50 bin kişi öldü, bakın oturmuşuz konuşuyoruz.'' diye konuştu.

Herkesin barıştan yana olmadığını ifade eden Demirtaş, ''Herkesin çıkarı barıştan, kardeşlikten değil, kimileri gerçekten de bizleri birbirimize düşürüp dışarıda oturup bu işin rantını yemek için uğraşıyor. Bizler bu akılla barışa doğru yürürsek ancak birlikte kazanırız. Yoksa on yıllarca, yüz yıllarca birbirimizi öldürelim. Kürt Kürdü öldürsün, Kürt Türkü öldürsün, Türk Kürdü öldürsün, Alevi Sünniyi, Sünni Aleviyi öldürsün kimin eline ne geçecek kaybeden sadece biz olacağız.'' diye konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra Çatak köyünün aile reisi olan Abdurahman Dere ve Bağlıisa köyünün aile reisi Hasan Teymuroğlu'nun tokalaşması ile barış yemeği dağıtıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.