Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş lojistik üs için Torbalı'yı önerdi

Demirtaş lojistik üs için Torbalı'yı önerdi

İZMİR'de Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) toplantısına katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşa'da kurulan İzmir Lojistik Merkezi'nin yerinin yanlış olduğunu öne sürerek “Torbalı karayolu, demiryolu, havayolu ve İZBAN bağlantıları ile daha cazip. Kemalpaşa'nın yeri kulağı tersten tutmaya benziyor" dedi. İTO Başkanı Demirtaş, lojistik üs için

  • Ege Postası
  • 02.04.2015 - 10:12
TTO'nun Metropolis Otel'de gerçekleştirdiği toplantıya, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanısıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, TTO eski Başkanı Behçet Çınar, SGK İlçe Müdürü Kadriye Ay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer katıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in lojistik üssünün Kemalpaşa yerine Torbalı olması gerektiğini belirterek, "Torbalı, hava, demir ve karayolu bakımından Kemalpaşa'ya göre çok daha avantajlı durumda. Kemalpaşa'nın limana bağlantısı da bulunmuyor. Lojistik merkez Torbalı'ya inşa edilmeliydi.


Kemalpaşa'nın yeri kulağı tersten tutmaya benziyor" dedi. Torbalı'daki en büyük sorunun, tarım arazilerine kurulan fabrikalar olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, bu fabrikalarda da alt yapı ve çevre problemleri olduğunu dile getirerek, "40 fabrikalık OSB yeterli değil. Yeni OSB'ye ihtiyaç var. Fetrek Çayı'nın bulunduğu alanda arazi üretilebilir. Ayrıca ilçede Endüstri Bölgesi olarak da bir yer üretilebilir. Bu alanda çok büyük teşvik var. Torbalı mermer üretiminin merkezi konumundadır. İlçede birçok mermer fabrikası bulunuyor. Torbalı'da Mermer OSB kurulması için yıllardır bir arayış içerisindeyiz. Kemalpaşa yolu üzerinde yerler var. Bu konuda da çalışma yapılmalı" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.