Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş suikast iddiasını doğruladı

Demirtaş suikast iddiasını doğruladı

HDP Lideri Selahattin Demirtaş kendisine yönelik bir suikast istihbaratını devletin makamlarıyla paylaştıklarını belirterek, "Tedbirimizi almaya çalışıyoruz ama bizden çok IŞİD'i koruyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2015 - 13:30
Demirtaş, kendisine yönelik suikast planı iddiaları ile ilgili olarak, 'Yazılanların çoğu doğru, biz tedbirimizi alıyoruz' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine yönelik suikast iddiasıyla ilgili konuştu, “Evet doğrudur bize istihbarat geldi. Biz de devletin tüm makamlarıyla bu bilgiyi paylaştık. Tedbirimizi almaya çalışıyoruz ama bizden çok IŞİD’ i koruyorlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik Suriye'den Türkiye'ye geçen bir ekibin suikast planı yaptığı, oluşumun devletin yetkili organlarına aylar önce bildirdiği ortaya çıktı. Suikast planı 'somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik' sözleriyle Cumhuriyet'e doğrulayan Demirtaş, ''Bizden çok İŞİD'i koruyanlar bizi nasıl koruyacak''' yanıtını verdi.
ANF'den Amed Dicle'nin dün yayımlanan haberinde, 13 Mayıs'ta Demirtaş'ın evine yapılan polis operasyonununda aslında suikast planı olduğu ifade edildi. Mir Dengir Fırat'ın da polislerin Demirtaş'ı infaz etmek üzere kapıya gittiklerini, bu suikastı yaptıktan sonra PKK'ya yıkacaklarını açıkladığı belirtildi. Haberde özetle şu tespitler yer aldı:
Mitinge bomba - 5 Haziran günü, HDP'nin Diyarbakır mitinginde, Demirtaş sahneye çağrılmak üzereyken, 10 metre ötede bomba patlatıldı.
Suriye'den ekip geldi -Temmuz ayında, Rojava yönetimi, HDP yönetimine not göndererek, Demirtaş'a suikast yapmak üzere bir ekibin sınırdan geçtiği bilgisini aldıklarını iletti. Bu bilgi tüm detaylarıyla devletin bazı organlarına da iletildi.
Demirtaş, ''Yazılanların çoğu doğru. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Bunu o net, somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik'' dedi. Demirtaş herhangi bir güvenlik tedbiri alınıp alınmadığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: ''Bizden çok İŞİD'i koruyanlar bizi nasıl koruyacaklar''' (Cumhuriyet)

Öte yandan Demirtaş Ankara katliamından sonraki açıklamalarıyla ilgili de, “Ankara saldırısı devlet bağlantılı dediğimizi devlet düşmanlığı için değil, devletin temizlenmesi ve demokratikleşmesi için söylüyoruz. Soruşturma ilerledikçe daha çok şey ortaya çıkacak. Olayı soruşturan savcı bize iki gün önce bombaların ve bombacının IŞİD’ li olduğunu söylemişti” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.