Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan Obama'ya güldüren tweet

Demirtaş'tan Obama'ya güldüren tweet

Demirtaş'ın, Erdoğan'ın sözleri üzerine Barack Obama'ya attığı tweet, takipçileri tarafından binlerce paylaşım aldı. Erdoğan, HDP'nin kampanyasını Obama'nın ekibinin yaptığını söylemişti. Demirtaş da Twitter hesabından "Bak böyle bir şey varmış hiç de söylemiyorsun, zalım" yazdı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 12:17
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “HDP’nin seçim kampanyasını Obama’nın ekibi yapıyor” iddiası sonrası ABD Başkanı Barack Obama’ya tweet attı.
Erdoğan’ın, “Malum partinin kampanya yönetimini, Obama’nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor. İstanbul’da bir araya geldiler” iddiasına Demirtaş’tan yanıt geldi.
Twitter üzerinden Erdoğan’ın sözlerini paylaşan Demirtaş, Obama’ya seslenerek “Bak böyle bir şey varmış hiç de söylemiyorsun, zalım” ifadelerini kullandı.





Guardian: Barışın anahtarı Demirtaş'ın elinde

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir analizde, 'Türkiye son dönemin en önemli seçimine hazırlanırken Kürt muhalefet lideri Selahattin Demirtaş, Türklerle Kürtlerin barış içinde yaşamasının anahtarını elinde tutuyor' denildi.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir yazıda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için “Bu adam, Türkiye’yi iç savaşın eşiğinden döndürebilir mi'” deniyor. Yazıda, “Türkiye son dönemin en önemli seçimine hazırlanırken Kürt muhalefet lideri Selahattin Demirtaş, Türklerle Kürtlerin barış içinde yaşamasının anahtarını elinde tutuyor” ifadesine yer veriliyor.
Guardian’ın yazısından bazı bölümler özetle şöyle:
“Demirtaş Kürtlerin siyasi emellerinin vücut bulmuş hali. Aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde yeni olan kapsayıcı siyasetin sembolü. Ankara’daki bir büyükelçi Demirtaş’ı ‘Türkiye'de Avrupa’daki bir başkente uygunsuz düşmeyecek tek siyasetçi’ diye tanımladı. Ama Demirtaş aynı zamanda acımasız silahlı bir hareketin sivil uzantısı olarak, bombayla sandık arasında sıkışmış, arada bir adam.”
“Demirtaş’ın Erdoğan’ı kaygılandırmasının nedenlerinden biri bir Kürt milliyetçisinden çok daha fazlası olması. Tüm Türk vatandaşlarının koşullarını değiştirecek geniş kapsamlı özgürlükleri, azınlıkların güçlendirilmesini ve Erdoğan ve AKP’nin üzerine 13 yıllık seçim başarısını inşa ettiği tek parçalı ulusal kimliğe son verilmesi için çaba harcıyor.”

“Kamuoyu yoklamaları, HDP’nin şiddet ve yıldırmalara rağmen yüzde 10’luk barajı aşarak meclise gireceğine işaret ediyor. Bu, yeniden mecliste hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamaması anlamına gelecek. Bu olursa, sivil darbe yapamayacak olan Erdoğan, kendisinin kamusal yaşamdaki hakimiyetini sona erdirecek ve muhtemelen barış sürecini yeniden canlandıracak bir koalisyon kurulmasını engelleyemeyecek.” (BBC Türkçe) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.