Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deneyimli siyasetçi Başak’tan TV35’e önemli açıklama!

Deneyimli siyasetçi Başak’tan TV35’e önemli açıklama!

TV 35’te yayınlanan 8. Gün programında TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın konuğu olan CHP Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ni değerlendirdi. Başak Umutoğulları’nın İl Başkanı adayı olacak mısınız sorusuna “Şu anda gerçekten il başkanlığı düşüncem yok. Ama siyasette bu fikri ve duruşu, bireyselleşmeyen siyaset için neresi varsa adayım.” dedi

  • Ege Postası
  • 03.05.2019 - 10:23

EGEPOSTASI-İktidarın ayrıştırıcı dilinin, Kürt seçmenleri ötekileştirmesinin seçim sonuçlarını CHP lehine değiştirdiğini belirten CHP Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak, seçimi kazanan CHP’li belediye başkanlarının ve CHP’nin hata yapma lüksü olmadığını söyledi.

Başak, “Öylesine bir başarı değil bu. Uzun zamandır partimizin ve genel başkanımızın ortaya koyduğu anlayışla beraberinde başarıyı getirmiştir. Ama iktidar maalesef bunu daha içselleştiremedi daha. İktidar HDP seçmeni açısından stratejik bir hata yapmıştır. Ama CHP’nin uzun zamandır ortaya koymuş olduğu stratejiler sonucunu verdi. Sayın genel başkanımızın da bu noktada öncülüğünü yapmış olduğu bir kucaklaşmayı ortaya koyan bir anlayış beraberinde bir sonucu getirdi. Hata yapmazsak önümüzdeki dönemde iktidar bizi bekliyor. CHP iktidar olacak” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Öylesine bir başarı değil bu. Uzun zamandır partimizin ve genel başkanımızın ortaya koyduğu anlayışla beraberinde başarıyı getirmiştir. Ama iktidar maalesef bunu daha içselleştiremedi daha. İktidar HDP seçmeni açısından stratejik bir hata yapmıştır. Ama CHP’nin uzun zamandır ortaya koymuş olduğu stratejiler sonucunu verdi. Sayın genel başkanımızın da bu noktada öncülüğünü yapmış olduğu bir kucaklaşmayı ortaya koyan bir anlayış beraberinde bir sonucu getirdi.

TÜRKİYE İTTİFAKI İLE ÇARE BULMAYA ÇALIŞIYORLAR ANCAK

Cumhur İttifakı Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin ortaya koyduğu anlayış nedeniyle oluşmuştur. Bu ittifak ne olacakt? Değişen bir şey olmayacaktı. Devlet Bahçeli açısından bu ittifakı olumlu görebiliriz. Hem kendini kurtardı hem oyunu arttırdı. Seçimi kazanan MHP. Bu blok ayrışırsa kaybedeni MHP olacak. AKP’den kayan oylar MHP’ye kaydı. Dolayısıyla kendi içinde AKP’yi eriten bir MHP ile karşı karşıyayız. Bunu şimdi anlayabiliyorlar AK Parti mensupları ve genel başkanı. Şimdi çare bulmaya çalışıyorlar. Bunun için de Türkiye ittifakını ortaya attılar.

AK PARTİ’DE MUHALEFETİN SESİ ÇIKMAYA BAŞLADI

Türkiye İttifakı Devlet Bahçeli açısından olumlu olmayacaktır. Bu ittifakın yerine bu gidişatı destekleyecek olan AKP Genel Başkanı onun da sonunu getireceğini hissetti. Bunun nedenini bir adım ileriye giderek kendi içinden de en ufak cılız sesin çıkmadığı bir dönem, şimdi hemen hemen CHP’yi andırmayacak eleştiriler, muhalefetin sesi çıkmaya başladı.

İKTİDAR İÇİN YOLU SONU GÖRÜNÜYOR

Yolun sonu görünüyor. Anadolu’da bir atasözü var: dana düştüğü anda herkes kasap kesilir. Şimdi dana düşüyor. Dana düşünce herkes kurbanlık koyun gibi üstüne başına üşüşecek. Bunu Recep Tayyip Erdoğan gördü. Benim siyaseten okuduğum bu. Hiçbir iktidar ebedi değildir. Bir çöküş başladı. Bunu gören Erdoğan Türkiye İttifakını attı ortaya. Bu da kurtarmayacaktır. İktidarda bir değişim gerçekleşecek. CHP’nin bugüne kadar yürüttüğü siyasetin dar ideolojik bir bakış açısı olmadığı görüldü artık. Vatan mesele ise gerisi teferruattır anlayışıyla siyaset belirlemiştir sayın genel başkanımız. Ve çok şeyi göğüslemiştir.

İNSANLAR BIKTI ARTIK

Artvin’de PKK sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenledi. Ötekileştirmeye yönelik bir siyasetle devamlı var olamazsınız. Artık insanlar bu dile doydu. Bu insanlar artık kardeşliği, ortak paydada buluşmak istiyor. Ayrıştırı, zillet, terör, herkesi ötekileştirme dili ne bu ülkeye ne bu iktidara ne de bu topluma yarar getirmiyor. İnsanlar bıktı. Biz çok güzel bir milletiz aslında. Tüm renkleriyle biz bir milletiz. Rengarenk bahçenin her birinin ayrı bir güzelliği, kokusu var. Ayrıştırmanın sonu yok. Bana göre yerel seçimler buna bir cevap oldu.

6-7 MİLYON OY VEREN İNSANI TÖRER ÖRGÜTÜ ÜYESİ İLAN EDERSEN…

HDP’nin terör örgütü uzantısı söylemi doğru değil. Öyle ise her türlü kanunu çıkarıp bu partiyi TBMM’den çıkartabilirsiniz. Eğer böyle değilse TBMM’yi bir siyaset temeli olarak gören bir anlayışa terörist dersen doğru değildir. Böyle bir kanıtın yoksa TBMM’de vekillerle temsil edilen bir partiyi terör örgütü olarak adlandırırsan bu doğru bir anlayış değil. Somut ilişkiler varsa kapatırsın bu kadar basit. Ancak seçime gitmesine engel olmadığın bir partiye terör örgütü partisi dersen bu doğru değil. 6-7 milyon oy veren insanı terör örgütü üyesi ilan ediyorsun. Bu doğru değil. Mustafa Kemal ilk meclisi kurarken herkes aynı fikirde miyd? Saltanat devam etsin anlayışını temsil edenler de vardı mecliste. Silaha bulaşmadan, şiddeti övmeden herkes özgürce fikrini ve düşüncesini dile getirmeli. Atatürk bu temeli attı. Bu temel üzerinden Cumhuriyet bugüne geldi.

GENEL BAŞKANIMIZ AKP’YE OY VEREN KARDEŞLERİM DEMİŞTİR SEÇİM SÜRECİNDE

Malazgirt, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’na bakın. Benim dedem de HDP’linin de Musavat Dervişoğlu’nun da dedeleri orada vardı. Demek ki ortak paydalarımız çok bizim. Mesele ne baktığımız. Bizi ayrıştıran dille bakarsak, bir masanın etrafında oturamayız. Bir milliyetçi de sosyal demokrat da muhafazakar da CHP’nin saflarında siyaset yapabilir. Bugün buna ihtiyaç var. Sayın genel başkanımız da bunu savunmuştur hep. AKP’ye oy veren kardeşlerim demiştir seslenirken de.

O SALDIRI ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİYDİ ÇÜNKÜ…

Saldırı sayın genel başkanın şahsına değil, Türkiye’yi ortak paydada oluşturma çabasına saldırı. Çok çok çok önemli bir olaydı o olay. Ankara Emniyet Müdürünü bir kez daha kutluyorum. Sağduyuyla olayı bertaraf etmiştir. Herkes buradan dersler çıkarması lazım. Genel başkanımızın ve örgütlerimizin sağduyusu önemli. Tamamen sokakları karıştırmak amacıyla düzenlendi. CHP insanları asla ayrıştırmayacak. Sayın genel başkanın kullandığı dil budur.

TALİP OLDUĞUM O KOLTUK BENİM AMACIM DEĞİL ARACIMDI VE…

Bizim adaylığımız bireysel değil. O koltuk talip olduğum koltuk benim amacım değil aracımdı. Sayın genel başkanımız, MYK ve PM’miz takdir etmedi. Ertesi gün il başkanlığına gidip emrinizdeyim demem lazımdı. Ben de onu yaptım. Yapmam gerekeni yaptım. Gösterilen arkadaşlarıma da başarılar diledim. Ertesi gün sahaya indim. Birinci bölge koordinatörlüğü olarak çalıştık.

PARTİ İÇİNDE ŞIMARIK ÇOCUKLARIMIZ VAR AMA CHP BÖYLE BİR PARTİ DEĞİL

CHP bu konularda çok deneyim sahibi bir parti, kurumsallaşmış bir yapı. İktidarlar, koalisyonlar girmiş, baraj altı bile kalmış, tekrar küllerinden doğmuş bir partiyiz. Parti içinde şımarık çocuklarımız var. Ama CHP böyle bir parti değil. Haddini bilir. Ama arkadaşlarımız eski belediye başkanlarımız, kimi 20 yıl yaptı, kimi bir dönem çalıştı, kimi aday olarak gösterilmediler. Hiçbirimiz bu temelde siyaset yapan anlayışı içselleştirmiş hiç kimse bireyselleşmeden siyaset yapmalı. Bu temelle de çelişen insanlar olacaktır tabi. Eski ya da yeni belediye başkanlarından hiçbirisi CHP’yi tartıştıracak söylem ve davranış biçimlerinden kaçınmalı. Bir sorun varsa bir araya gelip konuşup halletmeliler. Bu hoş bir görüntü değil.

BU TOPLUM YENİ BİR ANLAYIŞ BEKLİYOR

Yeni bir dönem başlıyor. Bu toplum yeni bir anlayış bekliyor. Bu anlayışın temeli de öncelikle kendi içimizde bir masanın etrafında oturabilmeyi ve sonra toplumu masanın etrafında toplamayı başarmalıyız. Bu da anlayışımızla, söylemimizle, davranışımızla olur. Bunları ortaya koyduğumuzda partimize bir güven tazelenmiş olur. Oy veren insanlarımız da daha çok sever ve sempati duyar. Meselemiz eski bittikten sonra omuz omuza mücadele edebilmektir.

CHP’NİN HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BANKAMATİK İNSANLARA MAAŞ VERDİRTMEZ

İşini hakkıyla yapmayanlar. İktidarın Ankara, İstanbul’u ısrarla istemesinin nedeni 40 bin insanın bankamatik olmasından bahsediliyor. CHP’nin hiçbir belediye başkanı bankamatik dediğiniz şekilde insana maaş verdirtmez. Sayın Çiğli belediye başkanımızın buna bir açıklık getirmesi gerekiyor tabi.

KONGRELER BİR SENE UZATILIR BANA GÖRE ÇÜNKÜ…

Bence bir sene uzatılır kongreler. Bir seçim öngörüsü. Tekrar genel seçim öngörüsü olduğundan dolayı uzatılır uzatılırsa. Sayın Cumhurbaşkanının çıkıp Türkiye ittifakından bahsetmesi, Bahçeli’nin ayrışması, Kılıçdaroğlu’na saldırıyı destekleyen açıklamalar yapması gibi durumlar normal bir süreç değil. Bana göre mevcut durumdan sayın Erdoğan da memnun değil.

TUNCAY ÖZKAN YOLDAŞ, YOL ARKADAŞI ÇÜNKÜ..

Tuncay Özkan. Yoldaş. Yol arkadaşı. İlkeli siyasetçi. Bireyselleşmeyen bir siyaset yaptığı için aynı yerde buluştuk, ayrışmadık. Genel başkan yardımcısıydı, ben aday olamadım ama bizim dostluğumuz devam ediyor. Bu da pratikte ilkeler üzerinden dostluğumuzun devam ettiğinin göstergesidir. Bireysel olsaydı beni aday yapmadın vay diye çekişme olurdu. Bizi aynı noktada birleştiren vatanperverliğimiz ve bu millete sevdamız. İnanıyorum dostluğumuz, kardeşliğimiz uzun yıllar devam edecek. Bir abi olarak görüyorum kendisini.

TUNÇ BEYİN BAŞKANLIĞINI İZMİR İÇİN FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUM

Tunç Beyin başkanlığını İzmir için fırsat olarak görüyorum. Rahat. Vizyonu ve projeleri var. Aziz Başkana saygıda kusur etmiyorum nerede görsem. 15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Ama siyaseten hep ayrıştık. Değer verdiğim ve saygı duyduğum bir insan. Benim hakkım geçtiyse helal olsun. O da helal etsin hakkını.

ŞU ANDA GERÇEKTEN İL BAŞKANLIĞI GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK ANCAK…

Şu anda gerçekten il başkanlığı düşüncem yok. Ama siyasette bu fikri ve duruşu, bireyselleşmeyen siyaset için neresi varsa adayım. Biz bugüne kadar, 20 yıl oldu, asla bireyselleşmedim, meslek haline getirmedim, örgüt ve halk adamı oldum. Gençlere yol açtım. İşte Konak’ta genç bir kardeşime koltuğu devrettim. Bundan sonra siyasi bir figür olacak. Bundan sonra da abi rolünde olacağım. Asla ayrıştıran ve ötekileştiren siyaset dilini kullanmayacağım. Hata yapmazsak önümüzdeki dönemde iktidar bizi bekliyor. CHP iktidar olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.