Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Poyraz davasında arbede: Dava ertelendi

Deniz Poyraz davasında arbede: Dava ertelendi

17 Haziran 2021’de İzmir’de gerçekleşen olayda HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz adlı kadını öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davanın duruşmasında arbede çıktı. Yaşanan arbedenin sonrasında kısa bir aranın ardından tekrar başlayan duruşma ertelendi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2022 - 11:46

İzmir’de 17 Haziran 2021’de İzmir HDP İl Başkanlığına düzenlediği silahlı saldırıda binada bulunan Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanık Onur Gencer ve avukatlar salonda hazır bulunurken, çok sayıda partili de duruşmayı takip etmek için salonda yer aldı.

"ÇIKARABİLİYORSANIZ ÇIKARIN"

Mahkeme başkanı, katılan vekili sıfatı taşıyan asil avukatlar dışındaki tüm avukatların yargılamaya mahsus alandan ayrılmasını karar vererek kararın uygulanmasını istedi. Bu sırada avukatlar mahkeme başkanına tepki gösterdi. Bazı avukatlar ile özel güvenlik görevlileri arasında ufak çaplı arbede yaşandı. Bu sırada İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel karara uymayacaklarını ifade ederek, mahkeme başkanına “Çıkarabiliyorsanız çıkarın” diye bağırdı.

BİBER GAZI SIKILDI, SALONDAKİLER ETKİLENDİ

Deniz Poyraz’ın tutuklu kardeşi Kamil Poyraz salona getirilirken sanık Onur Gencer’e dönüp küfür etmesi üzerine jandarma Poyraz’ın kardeşine müdahale etti. Bu sırada avukatlar ve salondakiler tepki gösterince salonda arbede çıktı. Sanık salondan çıkarılırken bazı izleyiciler güvenlik güçlerine pet şişe attı. Güvenlik güçleri olaya müdahalede bulunurken sıkılan biber gazı, salonda bulunanları etkiledi.

Mahkeme heyeti ve savcı mahkeme salonundan ayrılırken çevik kuvvet polisleri ve jandarma komandolar mahkeme salonunda güvenlik önlemleri aldı.

Çıkan arbedenin bastırılmasının ardından, yaklaşık yarım saat sonra mahkeme heyeti ve savcı salondaki yerini aldı.

Mahkeme başkanı, arbede sırasında yaşananları tutanağa geçirdi. Bu sırada tutuklu sanık Onur Gencer, yoğun güvenlik önlemleri altında tekrar salona getirildi.

ONUR GENCER MAHKEMEDEN TALEBİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Savcı duruşmanın ertelenmesini talep ederken, söz verilen tutuklu sanık Onur Gencer ise mahkemeden bir talebi olduğunu söyledi.

HDP’yi kapatma davası için hazırlanan iddianamenin dosyasına eklenmesini talep eden Gencer, “O deliller benim davamın da sebebidir” dedi.

Yargılamaya devam edilmesinin bu aşamada mümkün olmadığını ifade eden mahkeme başkanı, duruşmanın ertelenmesine ve bundan sonraki duruşmaların İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde bulunan duruşma salonunda yapılmasına karar verildiğini açıkladı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.