Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizcilik acenteleri, ERİD yönetimi ile sorunları masaya yatırdı

Denizcilik acenteleri, ERİD yönetimi ile sorunları masaya yatırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde denizcilik acentası yetkilileri Ereğli İşadamları Derneği yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda tersane havuzlarının limana dönüştürülmesi ve bölgenin sorunları masaya yatırıldı. Ereğli...

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 18:10
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde denizcilik acentası yetkilileri Ereğli İşadamları Derneği yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda tersane havuzlarının limana dönüştürülmesi ve bölgenin sorunları masaya yatırıldı.

Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ERİD) yönetim kurulu toplantısında denizcilik acentesi yetkilileri sorunları masaya yatırdı. Özellikle tersane havuzlarının liman yapılması konusu gündem maddesinin başında yer alırken, ilçeye yatırım yapılabilmesi için neler yapılabileceği de konuşuldu.

ERİD Başkanı Abdurrahman Şentürk, "Denizcilik acentesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde bir çok konuyu masaya yatırdık. Masaya yatırılan sorunların başında tersane havuzlarının limana dönüştürülmesiydi. TTK limanının gelişmeye pek müsait olmadığı, RO-RO gemilerine hizmet verebilecek bir TIR park alanına sahip olmaması da konuşuldu. Tersaneler bölgesinde havuz yerinin liman yapmak için uygun alt yapı ve alana sahip olması ve aynı zamanda çok kısa zamanda hizmete açılabilir niteliğe sahip olması ortaya kondu. Organize sanayi bölgesi ve anayola yakınlığından dolayı daha avantajlı olduğu ve Ereğli’nin yol, barınak, liman, soğuk hava depolarının araştırılarak fabrika sahiplerine sayısal verilerle Ereğli’ye yatırım için davet edilmesi konuları görüşüldü. Ereğli’nin geleceği için ortak hareket etmeye ihtiyaç olduğu görüşleri üzerinde mutakabata varıldı." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.