Dolar 34,1583
%-0.12
Euro 37,7819
%-0.12
Altın 2.919,410
%-0.14
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli’ye de şehir hastanesi yapılacak

Denizli’ye de şehir hastanesi yapılacak

AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli’nin Üçler bölgesine şehir hastanesi yapılacağını söyledi. Şehir hastanelerinin birinci etap projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 13:51
AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli’nin Üçler bölgesine şehir hastanesi yapılacağını söyledi. Şehir hastanelerinin birinci etap projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle başladığını, birinci etapta 14 ilde 15 hastanenin protokolünün imzalandığını hatırlatan Yüksel, ikinci etapta Denizli Şehir Hastanesi’nin hayata geçeceğini ifade etti.

Denizli’ye yapılması planlanan şehir hastanesinin Yüksek Planlama Kurulu’ndan geçtiğini belirten Milletvekili Yüksel, “Türkiye, sağlık alanında bir devrim gerçekleştirdi. Sağlık alanında bugüne kadar yapılan projelerin daha da üst noktasında olan şehir hastaneleri projesi hayata geçiriliyor. Yap-kirala-devret gibi yeni kamu ve özel sektör işbirliği modeliyle hayata geçirilecek ve inşa edilecek olan şehir hastaneleri, yatak kapasitesi ve sundukları imkanlar bakımından örnek bir proje özelliği taşıyor.” dedi. İkinci etapla ilgili çalışmalara devam edildiğini vurgulayan Yüksel, Denizli’de yapılacak hastaneyle ilgili hazırlıklarda sona gelindiğini, kamuoyunda konuşulduğu gibi başka bir ile kaydırılacağı ya da Denizli’de yapılmayacağı gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Denizli’de yapılması planlanan şehir hastanesinin inşa edilmesi düşünülen Üçler bölgesinde yaklaşık 600 dönüm alan üzerinde Sağlık Bakanlığı’nın ilgili bürokratları tarafından değerlendirilip olumlu raporlar hazırlandığını ve Yüksek Planlama Kurulu’nda kabul edildiğini aktaran Mehmet Yüksel, “Gelişmiş Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan yap-kirala-devret modeliyle ilgili yasa çıkarıldıktan hemen sonra ilgili yönetmeliklerin hazırlanma süreci ve buna bağlı olarak yapılan çalışmaların uzaması nedeniyle hayata geçirilmesi düşünülen şehir hastaneleri projelerinde aksamalar meydana geldi. Yüksek Planlama Kurulu’nun Temmuz 2013 tarihli kararına göre ilimizde yapılması düşünülen Denizli Şehir Hastanesi, planlamaya dahil edilmiştir. Buna göre Sağlık Bakanlığı yetkilileri, iki ay sonra ihale tarihinin açıklanacağı bilgisini verdi.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.