Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremde çadır satan Kızılay’ı protesto eden 77 SOL Partili hkim karşısında

Depremde çadır satan Kızılay’ı protesto eden 77 SOL Partili hkim karşısında

77 SOL Partili, afetler için stoklanan çadırları sattığı ortaya çıkan Kızılay'ı protesto ettikleri için haklarında açılan dava kapsamında bugün hakim karşısına çıktı. SOL Parti, açılan davanın bir 'hesaplaşma' davası olduğunu kaydederek, "Bu dava çadır satanlarla dayanışmaya koşanlar arasındadır" diyor.

  • Ege Postası
  • 19.04.2024 - 15:53

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, afet durumunda kullanılması için stokladıkları çadırları sattığı ortaya çıkan Kızılay'ı protesto ettikleri için haklarında dava açılan SOL Partililer bugün hakim karşısına çıktı.

Davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde sabah saat 09.00'da başladı. Kimlik tespitlerinin ardından savunmalara geçilen duruşmada, salonda huzursuzluk çıkaran ve parti üyelerinin ifadelerini takip eden polisler, avukatların itirazları sonucu duruşma salonundan çıkarıldı.

"HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Söz alan SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Deniz Demirdöğen, Milyonların sesini, deprem bölgesinindeki yurttaşların sesini haykırmak için sokağa çıktıklarını söyledi.

Anayasal haklarının hukuksuz bir şekilde idari karar ile engellendiğine vurgu yapan Demirdöğen, "Ortada bir hakikat var 6 Şubat depremlerinden siyasal iktidar sorumludur. Kızılay alanen çadır satmıştır. Biz bunları haykırdığımız için yargılanıyoruz. Yaşam hakkını yok sayan, kentleri, doğayı yok etmeye çalışanlardan hesap sormaya devam edeceğiz" dedi.

Söz alan SOL Parti İl Sözcüsü Nuriye Alsancak da rant ve rüşvet ağına bulanmış bir düzende olduklarını, bilim insanlarına kulak verileceği yerde, iktidarın ve yerel idarenin ranta dayalı uygulamalarının insanların hayatlarına mal olduğunu söyledi. Alsancak, "Deprem sonrasındaki zaaflara dair bir kişi bile yargılanmazken biz burada 77 kişi yargılanıyoruz. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"SİYASET YAPMA HAKKIMIZA SALDIRILDI"

Parti avukatı Umut Alikaşifoğlu, protesto eylemine yapılan müdahalenin anayasal hakkın çekirdeğine dokunmak olduğunu belirterek, "Siyaset yapma hakkımıza hiçbir gerekçe gösterilmeden saldırılmıştır. İlçe dışarısından emniyet güçleri getirilmiştir, 10'larca gözaltı aracı ve tomalar hazır bekletilmiştir. İsterdik ki bu kadar detaylı hazırlık ve imkan deprem bölgesindeki yurttaşlarımıza yardım için gösterilseydi" ifadelerini kullandı. 

İl Sözcülerinden Anıl Genç ise "Kentsel dönüşüm adı altında kentleri toplu mezarlığa dönüştürenleri, rant için memleketi bir avuç sömürücünün ellerine teslim edenleri, deprem bölgesine göndermek yerine ellerindeki çadırları satan Kızılay yöneticilerini protesto etmek için sokaklardaydık. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"HAKLI OLDUĞUMUZ YERDE SANIK OLARAK YARGILANIYORUZ"

Yargılanan parti üyelerinden Cihangir Kalyoncu da "Haklı olduğumuz yerde sanık olarak yargılanıyoruz" diyerek davaya tepki gösterdi.

Kalyoncu, şunları söyledi: 

"Partimizin çağrısıyla Kızılay’ın depremzedelerin çadırlarını satmasını protesto etmek için ilçe binamız önünde bir araya geldik. Henüz basın açıklamamız başlanamadan arkadaşlarımızla işkence yoluyla gözaltına alındık."

Duruşma, yargılanan parti üyelerinin savunmalarıyla devam ediyor. (BİRGÜN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.