Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremin 104’üncü saatinde Zeynep Baysel kurtarıldı

Depremin 104’üncü saatinde Zeynep Baysel kurtarıldı

İzmit Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK) ve Uluslararası Arama Kurtarma Derneği İ.S.A.R Alman ekibinin Hatay Kırıkhan’da sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarında depremin 104’üncü saatinde 42 yaşındaki Zeynep Baysel enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 10.02.2023 - 16:39
  • Güncelleme: 11.02.2023 - 02:36

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından harekete geçen İZBAK ekipleri, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde günlerdir devam eden arama kurtarma çalışmalarında bugün Cumhuriyet Mahallesi’ndeki enkazdan 42 yaşındaki Zeynep Baysel’i 104’üncü saatte kurtardı. Baysel'in yakını kurtarışın ardından İZBAK ve İ.S.A.R ekiplerine sarılarak, teşekkür etti. 

HATAY'DA, İKİ VATANDAŞ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Hatay’ın Defne ilçesinde 58 yaşındaki Cemal Özkaya ve aynı sokakta yaşayan bir kadın enkazdan canlı olarak kurtarıldı.

Hatay'ın Defne ilçesi Armutlu mahallesinde Cemal Özkaya isimli 58 yaşındaki erkek ve birkaç bina ileride yaşayan bir kadın vatandaş enkazdan canlı olarak çıkarıldı.

Hatay'ın Defne ilçesi Armutlu mahallesinde depremin 5. gününde 104 saat sonra iki kişi daha enkazdan kurtarıldı. Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan gelen madencilerin yaptığı enkaz çalışmasnda 58 yaşındaki Cemal Özkaya isimli erkek enkaz altından ses verdi. Yapılan arama kurtarma çalışması sonrası Özkaya, enkazdan çıkarıldı. Aynı sokakta Özkaya'nın olduğu binanın biraz ilerisinde ise bir kadın vatandaş kurtarıldı. 

KAHRAMANMARAŞ'TA 8 AYLIK HAMİLE KADIN ENKAZDAN KURTARILDI

Sinop Off- Road Kulübü ekibi depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekip, 8 aylık hamile bir kadını enkazdan kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları pek çok ilde devam ediyor. Daha önce de birçok afette, arama kurtarma çalışmalarına katılan Sinop Off Road Kulübü, Kahramanmaraş'taki çalışmalara da destek verdi. Kahramanmaraş’ta görevli ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllüler, 25 yaşında 8 aylık hamile bir kadını enkaz altından sağ kurtarmayı başardı.

HATAY'DA, DEPREMİN 90. SAATİNDE; BİR VATANDAŞ ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay’da arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Cebrail Mahallesi’nde bir enkazdan ses alınması üzerine başlatılan çalışma yaklaşık dört saat sürdü. Bir vatandaş, depremin 90. saatinde enkaz altından kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Cebrail Mahallesi’nde bir enkazdan ses alınması üzerine arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Tefik A. İsimli depremzede, depremin 90. saatinde kurtarıldı. Depremzede, Burdur 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ HATAY’DA, 10 YAŞINDAKİ HİLAL’İ, 90. SAATTE ENKAZDAN KURTARDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Hatay’da; 10 yaşındaki Hilal Sağlam’ı enkaz altından kurtardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, depremin 90. saatinde, Hatay’da; General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi’nde 10 yaşındaki Hilal Sağlam’ı enkaz altından canlı olarak çıkardı.

7 saatlik titiz bir çalışmanın sonunda büyük bir sevinç ve alkışlar eşliğinde sedyeye alınan yaralı kız çocuğu, ambulansla tedavi için hastaneye sevk edildi. Hilal’in enkazdan çıktıktan sonra ne istediğini soran itfaiye erlerinden süt istediği öğrenildi. Heyecanla bekleyen amcası ve yengesi itfaiye erlerine teşekkür etti.

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMİN 86. SAATİNDE ANNE VE KIZI ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Niğde UMKE, 53 yaşındaki anne ve 22 yaşındaki kızını Rusya arama kurtarma ekibi ile yaptıkları titiz çalışma ile enkaz altından çıkardı. Çıkartılan anne ve kızı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

108'İNCİ SAATTE HATAY'DA ANNE VE ÜÇ ÇOCUĞUNU ENKAZ ALTINDAN SAĞ ÇIKARILDI 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma Ekipleri, depremin 108’inci saatinde Hatay’da bir enkazdan anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan’ı sağ çıkardı.  

Büyükşehir’e bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, sismik akustik dinleme cihazı ile yaptıkları dinlemede General Şükrü Kanatlı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki bir enkazdan ses aldı. Kurtarma çalışmasına başlayan ekipler, anne ve üç çocuğunun canlı olduğunu tespit etti. Enkazda ilk olarak 21 yaşındaki Fatma Karadeniz ve kardeşi 7 yaşındaki Ramazan Karadeniz’e ulaşıldı. İki kardeş, 108’inci saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ekipler, hemen ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ile 15 yaşındaki kızı Münire Karadeniz’e ulaştı. Anne ve üç çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi. Enkaz altında olduğu öğrenilen babaya ise ulaşılmaya çalışılıyor. 

HATAY'DA, ASLI VE ANNESİ, DEPREMİN 5. GÜNÜNDE ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Kahramanmaraş depreminin 5. gününde, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma (ESAK) ekipleri, dün gece saatlerinde bir aileyi daha enkazdan kurtardı.

Ekipler, 5 saatlik çalışmanın ardından Aslı ve annesini sağ olarak kurtarırken, babanın ise cansız bedenine ulaştı. Enkazdan çıkarılan anne kız ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

EKREM İMAMOĞLU: “110. SAATTE GELEN MUCİZE. 20 YAŞINDAKİ MUHAMMED DE ENKAZDAN CANLI ÇIKARILDI”

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hatay Antakya’daki Ahmet Sayar Apartmanı’nda da depremin 105. saatinde, Suriyeli Muhammed enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muhammed’in kurtarılma anını sosyal medya hesabından paylaşarak “110. saatte gelen mucize. 20 yaşındaki Muhammed de enkazdan canlı çıkarıldı” notunu düştü.

MANSUR YAVAŞ: “DEPREMİN 111. SAATİNDEKİ MUCİZENİN ADI 8 YAŞINDAKİ FATMA OLDU”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, afet bölgesi Hatay’da bir yurttaşın Büyükşehir ekipleri tarafından enkazdan sağ çıkarıldığını, “Depremin 111. saatindeki mucizenin adı 8 yaşındaki Fatma oldu” paylaşımıyla duyurdu. 

Depremin en ağır vurduğu illerden Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ABB ekipleri, enkaz altında yaşam aramaya devam ediyor. ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden Hatay’da enkaz altında kalan çocuğun kurtarılış anını paylaşarak, “Depremin 111. saatindeki mucizenin adı 8 yaşındaki Fatma oldu. Sağlıklı, uzun ömürlerin olsun kızım” dedi.

HATAY'DA, DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜNDE 25 YAŞINDAKİ RABİA ÖFKELİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde beş katlı Öfkeli Apartmanı'nda yaptığı enkaz arama kurtarma çalışmasında binanın üçüncü katında yaşayan, 25 yaşındaki Rabia Öfkeli’ye ulaşıldı.

Uzun uğraşlar sonucu enkazdan çıkarılan genç kadın sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Enkazda genç kadının anne ve babasının cansız bedenlerine ulaşıldı.

MANSUR YAVAŞ: “110. SAATTE GÜLER HANIM’I ENKAZ ALTINDAN ÇIKARMAYI BAŞARDIK”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, depremin beşinci gününde Büyükşehir ekiplerinin enkazdan bir yurttaşı sağ olarak çıkardığını, “110. saatte Güler Hanım’ı enkaz altından çıkarmayı başardık” açıklaması ile duyurdu. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm ekipleriyle harekete geçen ABB ekipleri, afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afetin beşinci gününde depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta devam eden çalışmalar kapsamında bir yurttaşın  enkazdan sağ olarak çıkarıldığını duyurdu. Yavaş, "110. saatte Güler Hanım’ı enkaz altından çıkarmayı başardık. Elleriniz dert görmesin" açıklamasını yaptı. 

HATAY'DA, BİR VATANDAŞ DEPREMİN 108. SAATİNDE ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremin 108. saatinde  62 yaşındaki Selma Güneş isimli bir vatandaş enkaz altından kurtarıldı.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma Timi, Hatay'ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'ndeki enkazda çalışma yaptı, Kore'den gelen kurtarma ekibinin de teknolojik destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucunda 62 yaşındaki Selma Güneş, sağ olarak enkazdan çıkartıldı

Ambulans ile hastaneye kaldırılan 62 yaşındaki Selma Güneş' e sağlık personeli kendini nasıl hissettiğini sordu. Güneş ise sağlık personeline  eşinin durumunu sorarak, "Eşim yaşıyor mu, yaşamıyorsa benim yaşamamın anlamı yok. Eşim yaşıyor mu, ne olur o da yaşasın" dedi. Depremden önce gece saat 3'e doğru uyandığını ve bir bardak su ile biraz kek yediğini belirten Güneş, "Herhalde onların faydası olmuş" dedi. 

İBB İTFAİYE EKİPLERİ, DEPREMİN 101. SAATİNDE HATAY’DA 8 YAŞINDAKİ TANEM VE BABASINI KURTARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) irtibatlandırdığı Hatay’da can kurtarmaya devam ediyor. 8 yaşındaki Tanem ve babası Cem 101’inci saatte arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Türkiye’nin güney doğusunu etkileyen depremin arından İBB'ye bağlı kurum ve iştiraklerden oluşturulan arama ve kurtarma ekipleri hızla bölgeye ulaştırıldı. Ekipler, 5 gündür aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Armutlu Mahallesi’nde oturdukları evlerinin enkazı altında kalan 8 yaşındaki Tanem ve 43 yaşındaki babası Cem İBB İtfaiye arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Depremin 101. saatinde kurtarılan 8 yaşındaki Tanem ve babası Cem kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, 99 VE 101’İNCİ SAATLERDE KAHRAMANMARAŞ’TA İKİ KIZ KARDEŞİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kahramanmaraş’ta depremin 99’uncu saatinde 15 yaşındaki Ayfer’i ve 101’inci saatinde de 13 yaşındaki kardeşi Fatma’yı enkazdan sağ olarak çıkardı.

Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 5’inci gününde Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi’nde 15 yaşındaki Ayfer’i 99 saat sonra enkaz altından kurtardı. Sismik ses dinleme ile enkazdan yaşam belirtisi alınmasının ardından zamana karşı yarışan ekipler, binada uzun bir koridor açarak Ayfer’in bulunduğu noktaya ulaştı. 

Ekipler ardından aynı enkazda Ayfer’in kız kardeşi 13 yaşındaki Fatma’dan yaşam belirtisi aldı. Kurtarma çalışmalarını yoğunlaştıran itfaiye erleri, 101’inci saatte de Fatma’yı da enkazdan canlı olarak çıkartarak, sağlık ekiplerine teslim etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.