Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzedeler için başlatılan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 2 milyon TL’lik destek

Depremzedeler için başlatılan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 2 milyon TL’lik destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından ev ihtiyacı doğan afetzedelerle onlara destek olmak isteyenleri buluşturacak yeni bir kampanya başlattı. Soyer 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldiğini duyururken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kampanyaya destek vererek 25 bin TL bağışta bulunduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2020 - 22:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası evsiz kalanlar için yeni bir dayanışma kampanyası başlattı.

Depremde evini kaybedenler için başlatılan kampanyaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 25 bin TL bağışladığını duyurdu.

İMAMOĞLU’NDAN 25 BİN TL’LİK DESTEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla ilgili paylaşımını alıntılayarak destek mesajı paylaştı.

Kampanyaya 25 bin TL bağışladığını duyuran İmamoğlu,”Depremde mağdur olmuş vatandaşlarımız için Tunç Soyer Başkanımızın başlattığı bu kampanyaya ben de 25 bin TL katkıda bulunuyorum. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı da bu dayanışmaya katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ: ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE EL ELE VEREREK AŞACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kampanyaya destek isteyerek sosyal medyadan, "Sevgili Ailem,

Şimdi İzmir için birlik olup http://halkinbakkali.com üzerinden depremden etkilenen kardeşlerimize el uzatma, http://birkirabiryuva.org üzerinden yuvasını kaybedenlere yuva olma zamanı.

Biz, bize yeteriz. Zor günleri dayanışmayla, el ele vererek aşacağız. @tuncsoyer" notunu paylaştı.

5 SAATTE 2 MİLYON TL DESTEK GELDİ

Soyer, kampanyaya 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldiğini paylaştı.

Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı:

"Henüz 5 saat önce çağrısını yaptığım Bir Kira Bir Yuva kampanyasına an itibarıyla 2 milyon TL'lik kira bağış desteği geldi.Şimdilik 200 ailemizi çadırdan kurtarıyoruz.Daha yolun başındayız. Herkese şükranlarımı sunuyorum.

SOYER: DENEMEKTEN VAZGEÇMEYİN LÜTFEN

Başkan Soyer kampanyaya yoğun ilgi olduğunu belirterek, zaman zaman internet sitesinin kilitlendiğini belirterek sosyal medyadan şunları yazdı:

"Başlattığımız #BirKiraBirYuva kampanyasına #BizVarız diyerek müthiş bir destek verdiniz. Aşırı yüklenme nedeniyle internet sitemiz zaman zaman kilitleniyor. Ekiplerimiz iş başında ve gerekli müdahaleyi yapıyor.  Denemekten vazgeçmeyin lütfen."

KAMPANYAYA NASIL BAŞVURULACAK'

Kampanya için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan web sitesine www.birkirabiryuva.org adresinden ulaşılıyor. Burada kullanıcılara yönelik “Eve İhtiyacım Var”, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” ve “Evim Kullanılsın İstiyorum” başlıklı butonlar yer alıyor.

Kira desteği vermek isteyen vatandaşlar yapacağı yardım miktarı ve kişisel bilgilerini buradaki formlara işliyor. Kullanıma uygun boş durumda evi olan ev sahipleri de evlerini afetzedeler ile paylaşma yönündeki beyanını ve istenen diğer bilgileri doldurarak kampanyadaki yerini alabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise desteğin ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırabilmesi için katılımcılar arasındaki iletişimi sağlıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.