Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derman Baba: Dershaneler sayesinde bölgede daha fazla genç üniversiteli oluyor

Derman Baba: Dershaneler sayesinde bölgede daha fazla genç üniversiteli oluyor

Diyarbakır’da yoksul ve hastalara yardımlarıyla bilinen Yetiş Derman Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarının dershaneler sayesinde üniversite kapısını araladığını belirterek...

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 10:46
Diyarbakır’da yoksul ve hastalara yardımlarıyla bilinen Yetiş Derman Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarının dershaneler sayesinde üniversite kapısını araladığını belirterek “Bölgede bir dershane gerçeği var. Dershaneler olmasaydı yoksulların çocukları, doktor ya da mühendis değil çoban olmaya devam ederdi.” dedi.

    Türkiye genelinde yıllardır yüz binlerce öğrenciye hizmet veren dershanelerin kapatılması süreciyle ilgili yazılı bir açıklama yapan ‘Derman Baba’ lakaplı Yılmaz Acu, bu kararın bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Acu, “Dershaneler gençlerimize gerek ahlaki yönden, gerekse müfredat açısından sağladığı faydalar biliniyor ve bunu kimse inkar edemez. Ülkemiz genelinde dershanelerde verilen rehberlik faaliyetleri ile gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmaya çalışıldığı hepimizin malumu. Ayrıca okullar arasındaki eğitimde kalite farkı dershanede verilen eğitimle asgariye indiriliyor. Alternatif bir kurum olarak değil eğitimin tamamlayıcısı gözüyle dershanelere bakmamız gerekiyor. Yani dershaneler, kendiliğinden değil, ihtiyaç dolayısıyla doğmuştur. Dershaneleri var eden gerekçeleri ortadan kaldırmadan, dershaneleri kapatmak, olumsuz sonuçları beraberinde getirecektir.” diye konuştu.

    “Eğitimde yaşanan fırsat eşitsizliği ortada iken ve dershaneler bu dengesizliği nispeten de olsa dengeliyorken, dershanelerin kapısına kilit vurmak vahim sonuçlara yol açabilir.” diyen Acu, dershaneleri tamamen kapatmak içinden çıkılmaz sonuçlara yol açabileceğini kaydetti.

    "ÖNCE OKULLARDAKİ ‘UYUŞTURUCU MESELESİ’Nİ ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR"

    Acu şöyle şunları söyledi: “Dershaneler çocuklarımızın başıboş kalmaları ve kötü ortamlardan uzak kalmaları sağlandığı gibi çocuklarımız pozitif anlamda eğitim-öğretim olanağı bulabilmektedir. İlim öğretilen, bilimsel içerikli eğitimler verilen bu yuvaların kapatılmak bir yana desteklenmeleri ve ülkemiz genelinde sayılarının artırılması yönünde bir çaba sarf edilmelidir. Asıl uğraşılması gereken husus, kullanım yaşı her geçen yıl düşen sigara, alkol ve zararlı maddelerdir. Araştırmalara baktığımızda korkunç verilerle karşılaşıyoruz. Mesela lise öğrencileri arasında sigara kullanımının yanı sıra, alkol ve maalesef uyuşturucu kullanımının yükseldiğini üzülerek gözlemliyoruz. Dershanelerde verilen rehberlik faaliyetleri ile çocuklarımızın bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması sağlanmaktadır. Alkol ve sigara kullanımı giderek artarken, lise ve üniversitelerin önlerine mesken tutan uyuşturucu satıcıları ve kapkaççılar ile mücadele edilmesi gerekirsen, ilim ve bilim yuvaları haline gelmiş dershanelerin kapatılma kararı bir yana desteklenmesi gerekir. Artık yetkili merciler, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımızı tedirgin edici açıklamalardan kaçınmalılar”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.