Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu: Çankaya Köşkü'ne bir Ülkücü otursun

Dervişoğlu: Çankaya Köşkü'ne bir Ülkücü otursun

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladığı günden bu güne il il dolaşarak teşkilatla buluşan D. Müsavat Dervişoğlu son olarak Tekirdağ’da ve Çanakkale’de idi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2012 - 15:54
 ÇANAKKALE- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkan adayı D. Müsavat Dervişoğlu, kurultay öncesi temaslarda bulunmak üzere il il sürdürdüğü programıkapsamında Tekirdağ’dan Çanakkale’ye geçti. Gelibolu – Lapseki vapuru ile Çanakkale’ye geçerken kaptan köşküne davet edildi. Burada dümene geçen Dervişoğlu, Dursun reis’in torunu olduğunu hatırlattı.

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ KALMADI”

“Ülkücülerin Adayı” Lapseki’de MHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ilçe başkanı Ali Koltuk’la birlikte basının karşısına çıktı. Toplantıya partililerin ve genel Kurul delegelerinin büyük ilgilisi göze çarparken, Dervişoğlu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Dervişoğlu, kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında 4 Kasım 2012 tarihinde düzenlenecek 10. olağan genel kurulunda aday olduğunu hatırlattı. Dervişoğlu “Bugün Lapseki’deyiz, yarın Balıkesir ve Bursa’yıziyaret edeceğiz. Çok sayıda dava arkadaşımız, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bir sürece tanıklık edecek. MHP bu kongreden çıktıktan sonra kendisini bekleyen, anayasa değişikliği, yerel seçim, cumhurbaşkanlığı ve zamanında yapılırsa 2015 genel seçim sürecini yaşayacak” dedi.

MHP’nin kaybedecek zamanı kalmadığını söyleyen Dervişoğlu, artık genel seçimler sonrasında “Acaba MHP barajı aştı mı'” sorusunun bir tarafa bırakılacağını anlattı. Emin adımlarla iktidara yürümek istediklerini kaydeden Dervişoğlu, 10. olağan kurultayın bu noktada hayati önem arz ettiğini dile getirdi.

Daha sonra Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim ile bir araya gelen Dervişoğlu, faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dervişoğlu’na Lapseki şeftalisi ikram etti.

Ardından karayoluyla Çanakkale’ye geçen Dervişoğlu’nu , partililer yaklaşık 250 araçlı konvoyla karşıladı.

BAŞBAKAN GİBİ KARŞILAMA

Çanakkale şehir girişinde araçlarla toplanan partililer Dervişoğlu’na sürpriz yaptılar. Büyük bir ilgi ile karşılanan Dervişoğlu, İl Binasında basının karşısına çıktı. Burada yaptığı açıklamasında “Genel başkanlığa adaylığımı açıklamam münasebetiyle il gezilerimi sürdürüyorum.Önümüzde çok önemli bir süreç var. MHP çok önemli kararların arifesindedir. 10’uncu kurultay, sadece MHP değil Türk milletine de nefes verecek bir kurultay olma özelliğini taşıyor. İnancım o dur ki; o günün hakkını ülkücü şuur ve ahlakının yüklediği sorumlulukla layıkıyla yerine getireceğiz. MHP’nin sergilemiş olduğu demokratik olgunluk, diğer siyasi partilere de örnek teşkil edecektir. MHP’de çok sayıda aday genel başkanlığa taliptir. Genel başkan adaylarının bir tek rakibi vardır. O da iş başında bulunan AKP iktidarı ve başbakandır. Biz meseleye buradan bakıyoruz. Eğer MHP olarak attığımız doğru adım ve hamlelerle, Tayyip Erdoğan’ı başbakanlıktan, AKP’yi iktidardan indiremedikten sonra, birbirimizi galebe çalmanın hiçbir saygınlığı da olmayacaktır” dedi.

“BAŞBAKANLIĞA ADAYIM”

Dervişoğlu, açıklamasından hedefinin başbakanlık olduğunu da dile getirerek, “Bunun sıradan bir yarış olmadığını, Türkiye için gerekli olduğunu, MHP iktidarının MHP’lilerden çok Türk milleti açısından elzem bulunduğunu, dava arkadaşlarım biliyor. Bazı il teşkilatları, il başkanlarıihsası reyde bulunarak oylarının rengini belli ettiler. Buna da saygıyla yaklaşıyoruz. Bu bizim dostluğumuza, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize asla zarar vermez, biz sadece 4 Kasım’a kadar değil, 4 Kasım’dan sonra da birbirimize lazımız. MHP olarak tarihe şerh düşmek için değil yeni bir tarih yazmak üzere yaklaşık yarım asır önce yola çıktık. Bu kutlu yolculuk sürüyor. Beyaz sayfa açmak için değil, büyük bir kitabın yeni bir sayfası olmak için yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Hedefim diğer adaylara galebe çalmak olarak algılanmamalı, sadece MHP genel başkanlığına değil, aynı zamanda başbakanlığa da adayım. Altına girdiğimiz bu yükü kaldırabilmek için Allah omuzlarımıza güç ve kuvvet versin” dedi.

“KUTUPLAŞMA ZARAR VERİYOR”

Dervişoğlu, kutuplaşma kültürünün zarar verdiğini ifade ederek, “Ben kutuplaşma üzerinden siyaset yapmanın, hem MHP’ye hem de Türkiye’ye çok büyük zararlar verdiğini görmüş bir siyasetçiyim. Bunun tekrarında hiçbir fayda yok. Türkiye genelinde maalesef büyük bir kutuplaşma yaşanıyor, bu kutuplaşmanın tarafları var. Ülkücü hareketin içersinde sanki bir genel merkezci, Koray Aydın’cı gibi bir kutuplaşma oluşturmak gibi bir çalışma olmasa da böyle bir izlenim yaratılmıştır. Ben buna kökünden karşıyım. Koray Aydın’cı olanlara Koray Aydın’lıkçılıkları, genel merkezci olanlara da genel merkezcilikleri hayırlıolsun. Ben kendi grubumu Müsavat’çılık üzerinden değil, ülkücülük üzerinden değerlendiriyorum. Yanımda bir tek bile Müsavat’çı istemiyorum” dedi.

“BÜTÜN ARZUM BAŞBAKAN’IN DA CUMHURBAŞKANI’NIN DA ÜLKÜCÜ OLMASI”

Trakya turunun son gününde MHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda partililerle buluşan Genel Başkan adayı Dervişoğlu, bütün arzusunun Çankaya köşkünde ve Başbakanlık konutunda bir ülkücünün oturması olduğunu açıkladı. Tekirdağ’da partililer tarafından karşılanan Dervişoğlu’nun ziyaretinde İl Başkanı Enes Kaplan ve eskiİl Başkanı Yunus Meral, eski mesai arkadaşını yalnız bırakmadı. Burada konuşma yapan Dervişoğlu, ülkenin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, Ülkücüler için kongrenin sonucu ne olursa olsun ayrışmayı doğuracak her türlü tehlikeden kaçınmasını istedi. Genel Başkan adaylığı konusunda da değerlendirme yapan Dervişoğlu, bütün arzusunun ve isteğinin Ülkücülerin 40 yıldır arzulayıp istediği şeyi yapmak olduğunu ve Milliyetçi Hareket’in ilk seçimde iktidara taşınması için bu kongrenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.