Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici, İslam’da ırkçılık ve kavmiyetçiliğe dikkat çekti

Destici, İslam’da ırkçılık ve kavmiyetçiliğe dikkat çekti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam dünyasının en temel problemlerinden birinin ırkçılık ve kavmiyetçilik olduğunu belirterek, Allah’ın (cc) önce akrabalara, yakınlara ve millete hizmet edilmesini öğütlediğini...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 12:56
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam dünyasının en temel problemlerinden birinin ırkçılık ve kavmiyetçilik olduğunu belirterek, Allah’ın (cc) önce akrabalara, yakınlara ve millete hizmet edilmesini öğütlediğini hatırlattı.

Mustafa Destici, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu’nda konuştu. İslam dünyasının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine işaret eden Destici, Müslümanların yüzyıllardır yerlerinden yurtlarından edilmekte olduğunu hatırlattı.

İslam dünyasının en temel problemlerinden birinin ırkçılık ve kavmiyetçilik olduğunu belirten Destici, Allah’ın (cc) önce akrabalara, yakınlara ve millete hizmet edilmesini öğütlediğini ifade etti.
“İnsanlar vardır ki insanlardan, milletler vardır ki milletlerden, aylar vardır ki aylardan, günler vardır ki günlerden üstündür” diye devam eden Destici, kim Allah’ın ismini yeryüzünü yaymak için gayret göstermiş ve gösteriyorsa asıl üstün kişinin o olduğunu vurguladı.

BEDİÜZZAMAN’IN İSLAM SANCAKTARLIĞI ÖVGÜSÜ

BBP lideri Destici, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin, ‘İslam sancaktarlığını 1000 yıldır yapmak ta olan böyle bir milleti sevmenin ve mensubiyet duymanın gurur, şeref ve onur dolu olduğu’ sözüne işaret ederek, Hazreti Peygamberin (sav), Medine sözleşmesini (vesika) örnek verdi.

Hazreti Peygamber’in (SAV) Hendek Savaşı’na kadar yaptığı Medine’deki anlaşmayı Yahudi kabileleri bozduğu ve sözlerinde durmayınca, peygamberin onları önce Medine’den çıkardığı, daha sonra Hayber’den derdest ettiğini anlattı.

Destici, uluslararası emperyalistlerin 30 yıldır Türkiye’de bölücü örgütü kullanarak Türkiye’yi kan ve gözyaşına boğduklarına dikkat çekerek, yine peygamberin Medine sözleşmesine atıfta bulundı. Mustafa Destici şöyle konuştu: “Sulhun ve barışın dili anlaşmalara sadık kalmaktır. Efendimizde olduğu gibi ihlal edenler nasıl bir sonuca düçar olmuşsa, aynı tavrın yine gösterilmesi gerekir. Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu’nun hayırlara vesile olmasını, dünya Müslümanlarının birlik ve beraberliğinin behamahal; konuşmakla kalmayıp, yürürlüğe geçirilmesi gerekiyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.