Dolar 33,9968
%-0.19
Euro 38,0459
%0.37
Altın 2.827,130
%0.87
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devlet Hastanesi'nin gururlandıran başarısı

Devlet Hastanesi'nin gururlandıran başarısı

İzmir'in Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi, Uluslararası düzeyde sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde bilişim teknolojilerin kullanımını denetleyen HIMSS (Sağlık Bilgi Yönetim Sistemleri Topluluğu) Organizasyonu tarafından 'Stage (seviye) 6' belgesiyle ödüllendirildi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2016 - 12:59

HIMSS Türkiye temsilciliği tüm hastaneleri değerlendirdi. Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'ni 'Seviye 6'ya yakın olarak tespit etti. Önce HIMSS değerlendirme ekibiyle internet üzerinden bağlantı kurularak hastane tanıtımı ve uygulamaları görsel olarak anlatıldı. Ardından HIMSS temsilcileri, hastanenin yerinde doğrulama ve değerlendirmesini yaptı. Sonrada hastanenin 'Emram Seviye 6 Dijital Hastane' sertifikası almaya hak kazandığını açıkladı. Bergama DH HIMSS organizasyonu tarafından Emram 'Seviye 6' düzeyindeki Avrupa'daki 64, Türkiye'deki 17 hastaneden biri oldu. 

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu, "HIMSS Stage 6' ile Sağlık Bakanlığı'mızın 'Sağlıkta Dönüşüm' programında bilgi teknolojilerini kullanarak, çevre bilinciyle, dijital kağıtsız hastane olma yolundaki çalışmalarımız uluslararası boyutta belgelenmiş oldu. Bu sistemle hastalarımızın muayene sürecinden başlayarak tahlil ve tetkikleri, röntgen, tomografi, MR ve benzeri tüm radyolojik sonuçları kısaca tüm tıbbi işlemleri dijital ortamda kağıt ve film kullanılmadan sağlanıyor. Bu hem zaman kaybını en aza indiriyor hem de çevre duyarlılığıyla ekonomik anlamda fayda sağlıyor. Verilere uzaktan erişim sağlanırken; karar destek sistemi sayesinde, acil tedavi gereken durumlarda bilimsel verilerin yardımıyla bilişim teknolojileri kullanılarak, hekimlerin doğru ve hızlı bir biçimde müdahalesini mümkün kılıyor. Yatan hastalarımıza doğru ilacın, doğru zamanda, doğru dozda uygulanması konularında, dijital uyarı sistemi sayesinde insan kaynaklı hata payı en aza iniyor. HIMSS EMRAM Dijital Kağıtsız hastane olarak 'Stage 6' durumundaki Avrupa'da 64, Türkiye'de 17 hastaneden biri olmak mutluluk verici bir durum. Bu derecelendirmede hedefimiz son nokta olan 'Seviye 7' çalışmalarımız bu yönde devam edecektir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.