Devrim Barış Çelik, Kılıçdaroğlu'na açılan davaya tepki gösterdi: Korkunun ecele faydası yok
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na MHP'li vekillerin şikayeti üzerine "Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme" davası açıldı. "Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme'kle suçlanan Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak" istendi. Kılıçdaroğlu için açılan davaya tepki gösteren eski Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, "Milyonların oyunu almış rakip siyasetçiyi siyasi yasaklı hale getirmeye çalışmak en hafif tabirle siyasi korkaklıktır. Korkunun da ecele faydası yoktur." dedi.
- Ege Postası
- 29.08.2024 - 20:45
EGEPOSTASI- MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu’nun 2022’de yaptığı şikayet sonrası eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla dava açıldı. 2 ila 3,5 yıl arasında hapis cezası istemi bulunan davada ‘siyasi yasak’ da konuşuluyor. Çeşitli haber programlarında ve toplantılarda yaptığı konuşmaların delil gösterildiği davada Kılıçdaroğlu’nun ‘suç ve suçluyu övdüğü’ iddia edildi.
Kılıçdaroğlu için açılan dava hakkında açıklamalarda bulunan eski Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, "Milyonların oyunu almış rakip siyasetçiyi siyasi yasaklı hale getirmeye çalışmak en hafif tabirle siyasi korkaklıktır. Korkunun da ecele faydası yoktur." dedi.
Çelik'in açıklamalarının tamamı şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi 7nci Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açılmış dava hukukun nasıl siyasallaştığının son örneği olarak hukuk tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır.
Anayasaya göre ana muhalefet partisinin görev yaptığı dönemdeki genel başkanının siyasal nitelikteki açıklamalarına karşı açılan, siyaset alanını daraltan, yasama dokunulmazlığını yok sayan, ifade özgürlüğünü hiçe sayan, demokrasiyi ayaklar altına alan bu dava, muktedirlerin hukukunun tezahürüdür.
Siyasi rakiplarini, siyasallaştırılan yargı eliyle ekarte etmek, siyaset yapamaz hale getirmek kötü gidişatı düze çıkarmak yerine gidişi hızlandırır. Bu yöntemlerin sonuç vermediğinin siyasi hikayesini en iyi yargıyı siyasallaştırıp sopa gibi kullananların bilmesi gerekir.
Siyasi rakiplerin cezalandırılması ve yasaklanması üzerinden siyasal alana, siyasi aktörlere ve topluma korku salmaya çalışarak sonuç alınamayacağı aşikardır. Türkiye demokrasi tarihi siyasal alanı daraltmaya çalışan siyasetçilerin sandığa nasıl gömüldüklerinin hazin sonlarıyla doludur.
Milli iradenin nasıl tecelli edeceğine, siyasetçilerin geleceklerine ancak millet sandıkta karar verir. Milyonların oyunu almış rakip siyasetçiyi siyasi yasaklı hale getirmeye çalışmak en hafif tabirle siyasi korkaklıktır. Korkunun da ecele faydası yoktur."
Cumhuriyet Halk Partisi 7nci Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açılmış dava hukukun nasıl siyasallaştığının son örneği olarak hukuk tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır.
— Devrim Barış Çelik (@dbcelik) August 29, 2024
Anayasaya göre ana muhalefet partisinin görev yaptığı dönemdeki genel başkanının siyasal…
Yorum Yazın