Dolar 34,1702
%0.02
Euro 38,1582
%-0.02
Altın 2.914,660
%-0.19
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devrim şehitleri Karşıyaka’da anıldı

Devrim şehitleri Karşıyaka’da anıldı

Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı da yaşamını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, ölümünün 23. yıldönümünde düzenlediği “Devrim Şehitleri” etkinliği ile andı.

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 11:49
İZMİR -Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı da yaşamını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, ölümünün 23. yıldönümünde düzenlediği “Devrim Şehitleri” etkinliği ile andı. Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Muammer Aksoy, Abdi İpekçi gibi aydınların verdiği mücadelenin, ülkemizin bugün geldiği nokta göz önüne alındığında, ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen, konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Muammer Aksoy’un yabancılara ülkemizde petrol arama izni verilmesine karşı bir mücadele sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bu yasaya karşı çıktığı için dış güçler tarafından ortadan kaldırıldı. ABD, Ortadoğu’yu ele geçirmek için Türkiye’yi kullanıyor. Abdi İpekçi, Muammer Aksoy gibi aydınlarımız araştırmalarıyla halkımızı bu konuda aydınlatıyordu. Terör kurbanlarımızın hepsi aydın, önder kişilerdi. Devrimcilerin başarılı olması istenmedi” dedi.

Söyleşinin yöneticiliğini yapan Sancar Maruflu, terör kurbanı aydınlarımızın faillerinin bulunamadığına dikkat çekerken, ADD Karşıyaka Şube Başkanı Mustafa Kemal Öcal ise, “Düşünceler topla, tüfekle, silahla değiştirilemez, yok edilemez. Atatürkçü Düşünceyi yaymak için örgütlü mücadelemiz sürecektir“ dedi.

Etkinlikte Ahmet Gürel’in “Kubilay’dan Özbilgin’e” konulu slayt gösterisi de büyük ilgi gördü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.