Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Adana-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Adana-1)

ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (ADANA-1) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde törenler düzenlendi Gazeteciler günlerini kutladı ADANA'da gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Kutlamalarda, gazetecilerin sorunlarına...

  • Ege Postası
  • 10.01.2014 - 14:51
ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (ADANA-1) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde törenler düzenlendi Gazeteciler günlerini kutladı ADANA'da gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Kutlamalarda, gazetecilerin sorunlarına çözüm bulunması istendi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde ilk olarak Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün karanfil dağıttığı gazetecilere CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve aday adayı destek verdi. Törende Anıtı'na çelenk konuldu.
'BAYRAM DEĞİL'
Buradan Sanatçılar Parkı'ndaki Basın Anıtı önüne giden gazeteciler, anıttaki meşaleyi yaktı. Törende gazetecilere seslenen ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, 10 Ocak'ın bayram değil mücadele günü olduğunu vurguladı. Özgürce yazamayan ve sosyal güvencesi olmayan gazetecilerin bayram yapamadığını söyleyen Esendemir, "Türkiye'de gazeteciler zor şartlar altında çalışmaktadır. Gazetecilerin yazdıkları yazılar, yorumları, çizdikleri karikatürlerden dolayı cezaevinde tutulması ülkemize yakışmamaktadır. Çok sayıda gazeteci son dönemde yine kapı önüne konmuştur" dedi. TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ise gazetecilerin sadece ekonomik değil, özgürlük ve demokrasi mücadalesi verdiğini de bildirdi.
YB (EŞ)(10.1.2014, FOTOĞRAF) ////////////////////// İşyerleri istatistiki bilgileri artık elektronik ortamda TÜİK'e iletebilecek TÜİK çağa ayak uyduruyor TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, istatistiki veri toplamada yeni bir döneme geçtiklerini, anket yöntemiyle bilgi topladıkları işyerlerinden artık internet üzerinden veri alınacağını duyurdu.
NEDENLERİNİ AÇIKLADI
İstatistiki veri toplamak için çeşitli anketler yapılan işyerlerine özel kullanıcı adı ve şifre verildiğini bildiren TÜİK Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, işyeri temsilcilerinin gerekli bilgileri internet üzerinden TÜİK'e bildireceğini aktardı. Dünyada ve Türkiye'de sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çalıştıklarını vurgulayan Şahin, "Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan veri toplama tekniklerine uyum sağlamak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla ilgili kanun hükmü çerçevesinde, işyeri bazındaki araştırmalarımızın bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verilmiştir" dedi.
VERİ GİZLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
Resmi İstatistik Programı çerçevesinde, işyerlerine yönelik tüm araştırmaların TÜİK'in internet sitesi üzerinden yapılacağını açıklayan Şahin, şunları kaydetti: "Yapılan araştırmalarda derlenen bilgiler, yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak amacıyla toplanmaktadır. Veri gizliliği yasayla teminat altına alınmıştır. Kanun uyarınca işyerlerinden alınan bu bilgiler idari, adli ve askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez. Bu nedenle işyerlerine teslim edilen kullanıcı adı ve şifrenin işyeri sahip ve yetkili personeli dışında başka kişi ya da kurumlarla paylaşılmaması gerekmektedir. İşyerlerimizin gelişen teknolojik imkanları kullanarak hızlı, güvenilir, zamanlı veri üretim sürecine yapacakları katkılar ile daha güncel istatistikler oluşacaktır."
YB (EŞ)(10.1.2014, FOTOĞRAF)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.