Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Adana-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Adana-1)

Önce defile, sonra hediye ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu üyeleri, çocuklarıyla birlikte podyuma çıkarak mankenlik yaptı. Etkinlikten elde edilen gelirle bir ilkokula, klima, bilgisayar ve yazıcı hediye...

  • Ege Postası
  • 26.01.2014 - 13:21
Önce defile, sonra hediye ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu üyeleri, çocuklarıyla birlikte podyuma çıkarak mankenlik yaptı. Etkinlikten elde edilen gelirle bir ilkokula, klima, bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.
Adana'da Fashion VIP Dergisi, Çukurova GİAD Kadın Platformu, Türkiye Yardımsevenler Derneği Adana Şubesi ve Şenbayrak Otel'in katkılarıyla 'Ünlü Anneler ve Çocukları' konulu defile düzenlendi. Geçen ay gerçekleştirilen, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş'un da izlediği defilede, Çukurova GİAD'lı kadınlar, çocuklarıyla birlikte podyuma çıkarak, çeşitli kıyafetleri sundu. Elde edilen gelir ile Denizli İlkokulu'ndaki sınıfa hediye edilmek üzere bir klima, bir bilgisayar ve yazıcı satın alındı.
Çukurova GİAD Kadın Platformu yöneticileri Gonca Saygılı ve Zehra Sakarya ile Utku Özalp, karne dağıtım gününde okulu ziyaret etti. Klima, bilgisayar ve yazıcının monte edildiği sınıfa giden Çukurova GİAD yöneticileri, öğrencilerle sohbet etti. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak, Kadın Platformu üyelerine ve onlarla birlikte podyuma çıkan çocuklara teşekkür etti.
BY(BY)(26.1.2014 FOTOĞRAF) /////////// ÇGC'de Esendemir yeniden başkan ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) 28'inci olağan genel kurulunda Cafer Esendemir, yeniden başkan seçildi.
Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurulun divan başkanlığını Samih Azmi Ezer yürüttü. Kongreye konuk olarak MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan ve MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş da katıldı.
Genel kurulun açılışında konuşan Cafer Esendemir, "Türkiye'de demokrasinin ve basın özgürlüğünün tartışıldığı bir ortamdayız. Zor şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımız, ekonomik sıkıntılarının artmasının yanı sıra özgürlüklerinin kısıtlanması nedeniyle de görevlerini çok zor yerine getirmektedirler" dedi.
Esendemir, yeni dönemde profesyonel kuruluşlardan destek alarak hibe kaynak sunan AB, SODES ve Çukurova Kalkınma Ajansı'na projeler hazırlayacaklarını, ayrıca ÇGC'nin 40'ıncı yılında uluslararası bir proje gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde 84 üye oy kullandı. 3'üncü kez seçilen Cafer Esendemir'in başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Sait Güleç, Sabit Özkeser, Halil Akılevi, M.Ömer Üney, Mutlu Mete, Arif Basri Baş, Yusuf Baştuğ ve Aliye Gültekin'den oluştu.
ÇGC Denetim Kurulu'nda Mesut Başaran, Sait Güvendir ve
Mehmet Aka görev aldı. Seçici Kurul'a Düzgün Coşkun, Şahin Esendemir, Tevfik Dinçkalmış, Kurtul Çakın ve Mehmet Şahin seçildi. Onur Kurulu; Melek Kurt, Muhittin Doğan, Abdullah Bulca, Nihat Çetin ve Ramazan Şanıvar'dan oluştu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine
Cafer Esendemir, Mutlu Mete, Vural Köse ve Ceyhun Özgönül seçildi. BY(BY)(26.01.2014, FOTOĞRAF) /////////// 'CHP'nin 1989 ruhu yeni başlıyor' CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Avukat Soner Çetin, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde de partisinin belediye başkan adaylarına destek verdi. Seçim bürosu açılışlarında partililerin yoğun ilgisiyle moral yükselten Soner Çetin, "Adana seçimi almaya hazır mı'" diye sordu, "Evet" yanıtı üzerine "1989 ruhu başlıyor" dedi.
'DAĞA TAŞA CHP'Yİ YAZIYORUZ'
CHP Kozan Belediye Başkan Adayı Mehmet Büyükyılmaz ve CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram'ın seçim bürolarının açılışları şölen havasında gerçekleşti. CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin de bu etkinliklere katılıp, partisinin adaylarına destek verdi. Kalabalığa seslenen Soner Çetin, "18 aydır dağa taşa CHP'nin adını yazıyoruz. Tufanbeyli'den Pozantı'ya, Kozan'dan İmamoğlu ve Aladağ'a, Yumurtalık, Karataş ve Seyhan'dan Feke ve Saimbeyli'ye kadar gitmedik yol, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyoruz, bırakmayacağız" diye konuştu.
ARIKAN VE SÜMER'LE EL ELE
Miting havasında gerçekleşen açılışlara İl Başkanı Orhan Sümer ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş'la birlikte giden ve platforma çıkarak el ele tutuşup halkın karşısına çıkan Soner Çetin benzer bir görüntüyü Yüreğir'de de sergiledi. CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram, Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ve Yıldıray Arıkan'la aynı sahneye el ele çıkan Çetin şunları söyledi:
DÜŞÜNCESİ NE OLURSA OLSUN
"Sadece adayı olduğum Çukurova için değil, Seyhan, Yüreğir, Büyükşehir, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli için de çalışmalıyız. Düşüncesi, inancı, kökeni ne olursa olsun, hiç kimseyi ayırt etmeden kucaklayacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ben sizlerin gözüne baktığımda 1989 ruhunu görüyorum. Bu bütün ilçeleri kazanma arzusu ve kararlılığının ruhudur." BY(BY)(26.01.2014, FOTOĞRAF) ////////// Başkan Evrenkaya güven tazeledi ADANA Tuhafiye, Manifatura, Züccaciye ve Hırdavatçılar Esnaf Odası'nın 5 dönemdir başkanlığını yürüten Kadir Evrenkaya, yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.
Gönül Müzikhol'de yapılan Adana Tuhafiye, Manifatura, Züccaciye ve Hırdavatçılar Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu divan başkanlığını Hüseyin Kumaşbay yürüttü. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Kadir Evrenkaya, "5 dönemdir hem üyelerimizin hem de esnaf arkadaşlarımızın tüm sorunlarına ve sıkıntılarına ortak olduk. Oda olarak her zaman esnafımızın yanında yer aldık. Bugüne kadar olduğu gibi genel kuruldan sonra da esnaf arkadaşlarımızın yanında olarak hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz" dedi.
Tek liste halinde gidilen genel kurulda Kadir Evrenkaya başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Akkaş, Abdullah Özen, Ekrem Kavran, İsmail Okumuş, Erol Duman, Ömer Gürevin, Mustafa Keser ve Hasan Turgut. Denetim Kurulu'na ise Mehmet Hüdaver Uysal, Mustafa Alper ile Ebubekir Bozkurt seçildi. BY(BY)(26.01.2014, FOTOĞRAF) ///////////////   Öztürk, şehit yakınlarına ücretsiz ev vaat etti AK Parti'den yeniden aday gösterilen Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3'üncü dönem seçilmesi halinde şehit düşen asker, polis ve öğretmen ailelerine ücretsiz daire vermeyi vaat etti.
Azim Öztürk, yeniden seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıkladı. Öztürk'ün en dikkat çekici vaatleri arasında şehit düşen asker, polis ve öğrenmen ailelerine ücretsiz ev verme sözü oldu. Öztürk, Seyhan'da yaşayan birinci derece şehit yakınlarına birer daire armağan edileceğini açıkladı. Ancak bu evlerin nerede yapılacağı ve kaynağının ne şekilde sağlanacağı belirtilmedi.
Öztürk, "Vatanın korunması, milletin selameti için şahadet şerbeti içerken hiçbir tereddüt yaşamayan o kahramanlarımızın ailelerine birer daire verilmesi onların bu vatan için gösterdiği fedakarlığın yanında bir hiç hükmündedir" dedi.
Öztürk, yeniden Seyhan halkının desteğini alması halinde kentsel dönüşüm projelerinin ihtiyaç duyulan mahallelerde devam edeceğini, öğrencilere ücretsiz kırtasiye yardımında bulunacaklarını, semt pazarlarının modernize edilip, üzerinin kapatılacağını, Seyhan'da bilim merkezi kurulacağını, yaşlı ve engelli koordinasyon merkezi inşa edeceklerini bildirdi. BY(BY)(26.01.2014, FOTOĞRAF) ////////////    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.