Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Mersin'de mülteci dramı MERSİN'in Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan mültecilerin sığınma bölgesi oldu. Üç yıldır yaşanan iç savaşta yakınlarını kaybeden Suriyeliler, Bağlarbaşı'nda...

  • Ege Postası
  • 26.01.2014 - 10:35
Mersin'de mülteci dramı MERSİN'in Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan mültecilerin sığınma bölgesi oldu. Üç yıldır yaşanan iç savaşta yakınlarını kaybeden Suriyeliler, Bağlarbaşı'nda kurdukları naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.
Elektriği ve suyu olmayan derme çatma çadırların her birinde yaklaşık 10 kişi kalan Suriyeliler, seyyar olarak kurdukları tuvalet ve banyolarda ihtiyaçlarını gideriyor. D-400 Karayolu kenarındaki çöplük alanda ilkel bir kampı andıran bölgede çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 100 Suriyeli kalıyor.
Kamp sakinlerinden Naziye Turkmani, Türk devletinden yardım beklediklerini belirterek "Türkiye'ye geldik. Savaştan, uçaklardan ve bombadan kaçtık. İki aydır burada yaşıyoruz. Halimiz perişan ama mecburen burada yaşıyoruz. Ev yok para yok, hiç birşey yok. Bütün çocuklar perişan oldu. Buraya gelip adımızı yazdılar. Ekmek ve para vereceklerdi ama bir daha gelen olmadı" dedi. Turkmani, çadırlarda kalan çocukların sık sık hasta olduğunu beilrterek Birileri bizi görsün ve yardım eli uzatsın" diye konuştu.
AŞ(EŞ )(26.12.2014)(FOTOĞRAF)
///////////// Vali Güzeloğlu'ndan şube müdürlerine uyarı MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu hizmeti veren kurumlarda personelin vatandaşla iletişiminin önemine dikkat çekerek şube müdürlerine uyarılarda bulundu. Şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, vatandaşlarla iletişimde tüm personelin gerekli hassasiyeti göstermesini istedi. Güzeloğlu, Mersin'de ekonomik kalkınmanın yanı sıra eğitim, sağlık, güvenlik, kültür, sanat, spor gibi alanlarda başarılı ve verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirterek "'Her yeni günü bir önceki günden farklı olmayan ziyandadır' düsturuyla 2013 yılında elde edilen kazanımların daha da zenginleşmesi ve anlam bulması için bu yıl da daha verimli bir çalışma ile Mersinimizin gelişmesi ve kalkınması hedefine katkı koymaya kurumlar arası uyum ve işleyiş ile devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.
ME(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
////////// Balık pazarında hareketli günler MERSİN'de Balık Pazarı'nda son günlerde artan satışlar, esnafın yüzünü güldürdü. Havaların soğumasıyla satışlarda artış olduğu belirten balıkçı Ahmet Gürdil, "Balık sezonunun açık olmasından dolayı balıkların hepsi taze ve günlük. Vatandaşlar da balıkların taze ve günlük olmasından duyduğu memnuniyeti bize iletiyorlar. İşler açıldı, inşallah böyle devam eder" dedi. Yaz aylarında masrafları bile karşılayamadıklarını belirten Gürdil, "Kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla işlerimiz açıldı. Yaz aylarında masraflarımızı karşılayacak kadar satış yapamadığımız günler oluyor. Ama kışın emeğimizin karşılığını almamız yüzlerimizi güldürüyor. Özellikle hamsi kapış kapış gidiyor" diye konuştu.
Mİ(AŞ/EŞ)(26.1.2014)(FOTOĞRAF)
/////////// Annelere eğitim MERSİN'in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından annelere eğitim verildi. 7-19 yaş arasında çocuğu olan ailelere yönelik eğitim programını tamamlayan 20 kadın sertifika aldı. Hürriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Osman Taştan, "Anneler çocuklarını daha iyi yetiştirebilmek ve ülkelerine daha faydalı birer birey olmalarını sağlamak için bu eğitime katılım gösterdiler. Ben hepsine bu gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki anneler de, çocuklar da, okulumuz, memleketimiz ve ülkemiz de bu gayretin meyvelerini bir gün muhakkak görecek. Dünyada hiç kimsenin emeği karşılıksız kalmıyor. İyi veya kötü ne yaparsanız yapın bazısı iki gün sonra, bir sokak ötesinde, bazısı da bir gölge gibi sizi takip edip bir şekilde karşınıza çıkıyor" dedi.
MD(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
//////// Topraksız tarımda çilek bereketi

MERSİN'in Silifke ilçesinde topraksız tarımla çilek üretimi, üreticisini sevindiriyor. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, örtü altında topraksız tarımla ilk defa deneme amaçlı bir dönüm serada Rubygem, Festival ve Fortuna cinsi çilek çeşitlerinin ekiminin yapıldığını ve olumlu sonuç alındığını söyledi. Açık araziye ekilen çilekte dönümden 4 ton ürün alınırken, örtü altında topraksız tarımla bunun 10 tona çıktığını belirten Can, uygulamanın yaygınlaşacağını kaydetti. Can, "Bu sistemde gübre kullanımı ve işçilik az, ayrıca çalışma bakımından yorucu olmuyor. Topraksız tarımla üretilen çilek, açık arazideki çilekle aynı kalite ve lezzete sahip. Kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için çiftçilerimize topraksız tarımla çilek üretimi yapmasını tavsiye ediyorum. Örtü altında yaklaşık 150 dönüm arazide çilek üretimi yapılıyor. Bu sezon ise ilçe genelindeki 20 bin dönüm çilek bahçesinden 80 bin ton ürün hasat edilecek" dedi.
MO(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
/////// Bir varmış bir yokmuş MERSİN'de faaliyet gösteren Kilikya Fotoğraf Topluluğu, 'Bir varmış' adlı fotoğraf sergisi açtı. İçel Sanat Kulübü'nde izlenime sunulan sergide 11 sanatçının 41 siyah beyaz fotoğrafı yer aldı. Tamamını çeşitli yarışmalarda ödül ve sergileme alan eserlerin oluşturduğu sergi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
İM(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
////////// Özcan: Çok 'Mut'lu olduk MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Mut ilçesi'nde temaslarda bulundu.
Konvoy eşliğinde vatandaşları selamlayarak CHP ilçe binasına giden Özcan "Mutlular, bugün sizlerle bir araya gelmek beni çok mutlu etti. İlçe girişinde bizleri 1000'den fazla aracın katıldığı konvoyla karşılayan Mut halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mut için projeleri olduğunu ifade eden Başkan Özcan, ilçeye soğuk hava deposu, meyve suyu fabrikası, salça fabrikası, zeytin yağı entegre tesisi, zeytin paketleme tesisi kuracaklarını anlattı. Özcan "Yoğun olarak tarımla uğraşan Mut halkının sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olacağız ve gençlere iş ortamı sağlayacağız" dedi. Mut'un altyapısının yeterli olmadığını vurgulayan Özcan, "Alt yapısını sil baştan yapacağız. Mut'un asfalt, kaldırım, aydınlatma, içme suyu, arıtma tesisi, çöp sorunu, çevre tanzimi, ulaşım, park, mezarlık gibi büyük çalışmaları Büyükşehir olarak biz yapacağız. Ayrıca, 30 Mart'ta göreve geldiğimizde buraya çok amaçlı kullanılacak kongre ve kültür merkezi yapacağız. Tiyatro, konser gibi tüm kültürel etkinlilerimizi ne zaman isterseniz size göndereceğiz. Mut'a bağlı 94 köy var. Bu köylerin içi de olmak üzere köyler arası bütün yolların asfaltını tamamlayacağız. Her köye oyun gurubu, bank, spor aletleri göndereceğiz. Ayrıca Mut'ta düzenleyeceğimiz Uluslararası Kayısı Festivali ile Mut'u Avrupa'da tanıtacağız" diye konuştu.
İM(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
///// Küçük: Görevimiz hizmet etmek CHP'nin Mersin'in Mut İlçe Belediye Başkan Adayı Aslan Küçük, tek görevlerinin hizmet etmek olduğunu söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ziyareti sırasında partililerle buluşan Küçük, projelerini anlattı. Mut'a hizmet decek güçte olduklarını belirten Küçük şunları söyledi: "Sizin isteklerinizi, beklentilerinizi, önceliklerinizi göz önünde bulunduracak çalışmalarımıza başladık. Halkımızın önceliği, bizim önceliğimiz oldu. 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çok önemlidir. Mut'ta beni, büyükşehirde Macit Özcan'ı desteklerseniz hizmet ayağınıza kadar gelir. Mut'ta yapacağımız projeleri gözden geçirdik ve üzerine eklenmesi gereken projeleri ekledik. Değerli başkanımız Özcan'ın katkılarıyla, meyve suyu fabrikası, zeytinyağı fabrikası, zeytin paketleme fabrikası, 150 kişilik 2 adet erkek ve kız yurdu, Mut'un altyapısı, içme ve sulama suyu, park düzenlemesi ve çok önemlisi ise çok amaçlı kültür merkezini seçimden sonra projelendirip hemen yapımına başlatacağız."
İM(AŞ/EŞ)(26.01.2014)(FOTOĞRAF)
////////// CHP'li kadınların seçim mesaisi

MERSİN'in Silifke ilçesinde CHP'li kadınlar yerel seçim öncesi çalışma toplantısı yaptı. CHP Parti binasında gerçekleşen toplantıya, çok sayıda partili ile kadın gönüllüler katıldı. Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Güler Evci, yerel seçimler nedeni ile Silifke'de kadınlara büyük bir görev düştüğünü söyledi. CHP'nin kazanması çalıştıklarını belirten Evci, "Halkımızın, köylülerimizin dertlerini dinleyeceğiz ve onlara yardımcı olmaya çalışacağız. 30 Mart yerel seçimlerine kadar çalışmamızı sürdüreceğiz. Gittiğimiz yerlerde onlardan biri olup sorunlarını dinleyeceğiz. Bu süreç bizim için çok önemli. İnşallah Mersin ve Silifke de partimiz galip gelecek. Bu konuda bizlere çok iş düşüyor" dedi.
MO(AŞ/EŞ)(26.01.2014, FOTOĞRAF)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.