Dolar 34,2544
%0.09
Euro 37,5922
%0.31
Altın 2.873,650
%0.14
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Gaziantep Bölge Haberleri (Şanliurfa)

Dha Gaziantep Bölge Haberleri (Şanliurfa)

  KAYMAKAM FIRAT OKULLARI DENETLEDİ ŞANLIURFA’nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar’la birlikte ilçede bulunan 3 ayrı okulu ziyaret etti. Okulların eksiklikleri hakkında bilgi...

  • Ege Postası
  • 24.01.2014 - 13:25
  KAYMAKAM FIRAT OKULLARI DENETLEDİ



ŞANLIURFA’nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar’la birlikte ilçede bulunan 3 ayrı okulu ziyaret etti. Okulların eksiklikleri hakkında bilgi alan Kaymakam Fırat, okul yöneticilerine yapılması gereken çalışmalar için de uyarılarda bulundu.



Akçakale’de sınır hattında bulunan 3 okulda denetim yapan Kaymakam Eyüp Fırat, okulların eksiklikleri hakkında not alıp yapılması gereken işler konusunda ise okul idarecilerinden bilgi aldı. İlçede eğitim seviyesini yükseltmek için ellerinden gelen bütün imkanları seferber ettiklerini belirten Kaymakam Fırat, “Dönem başından beridir, belirlediğimiz hedef doğrultusunda okullarımıza yönelik denetim ve inceleme ziyaretlerinde bulunuyoruz. Amacımız eğitim gören öğrencilerimiz, temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görmeleri, eğitim kalitesini yükseltmek için sık sık okullarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.



İnceleme sonrası Kaymakam Fırat, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.



ŞANLIURFA, ()





////



SURUÇ DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ HİZMETE AÇILDI



ŞANLIURFA’nın Suruç Devlet Hastanesi’nde tadilatla genişletilen ve yatak sayısı arttırılan acil servis törenle hizmette açıldı.



Suruç Devlet Hastanesinde inşaatı tamamlanan acil servis düzenlenen törenle hizmette açıldı. Açılışa; Kaymakam Abdullah Çiftçi, Cumhuriyet Savcısı Savaş Kılıç, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Turan Sulhan katıldı. Hizmette açılan acil servisle daha seri hizmet verileceğini ifade eden Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Suruç Devlet Hastanesi ilçe hastaneleri arasında en donanımlı hastanelerden birisidir. Bölge itibarıyla Suruç’ta hasta yoğunluğu oldukça fazladır. Hastanemiz bu yoğunluğu kaldırabilecek kapasitede hizmet veriyor. Yine bunun yanı sıra 100 yataklı Devlet Hastanesi projemizde en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.



Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Delice ise yenilenen servis ile ilkçe halkına daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.



ŞANLIURFA, ()





////



KADINLARA ‘AİLE İÇİ İLETİŞİM’ SEMİNERİ



ŞANLIURFA’da, Karaköprü Belediyesi tarafından kadınlara yönelik 'Aile İçi İletişim' semineri verildi.



Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere; Başkan Yardımcısı Emin Bakay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Teyyar Yıldırım ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlara aile ilişkileri konusunda bilgi veren Psikolojik Danışman Yunus Yegin, "Ev kadınlarına, aile içi iletişiminin güçlenmesini gerektiren konuları anlattık. Özellikle çocukların ve ergenlerin yetişkinlerin birbiri ile olan iletişimlerini ele aldık. Bu tür eğitici seminerlerin gerçekleştirilmesi önemlidir" diye konuştu.



ŞANLIURFA, ()





////



DOKTOR, SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET UYGULADI İDDİASI



ŞANLIURFA’da, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli bir doktor tarafından, sağlık çalışanına şiddet uygulandığına yönelik iddia Sağlık-Sen tarafından kınandı.



Sağlık alanın da her gün yeni bir şiddet olayı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Toplumsal şiddetin artışına paralel olarak sağlık çalışanları ve hekimler de son zamanlarda çok boyutlu olarak şiddet ile karşı karşıya kalmaktadır. Sağlık kurumlarında çalışmak diğer işyerlerine göre şiddete uğrama yönünden daha da riskli hale gelmiştir. Son olarak Harran üniversitesinde bir sağlık çalışanımız şiddete uğramıştır. Bir sağlık çalışanının bir sağlık çalışanına şiddet uygulaması kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.



ŞANLIURFA, ()





////



AKÇAKALE’DE 36 BİN FİDAN DAĞITILDI



ŞANLIURFA’nın Akçakale ilçesinde çiftçilere 36 bin 500 fidan dağıtımı yapıldı.



Ücretsiz olarak gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İl Orman Bölge Müdürü Mehdi Özger, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. İlçe merkezine kamyonlarla getirilen çam, akasya, iğde, çınar ve selviden oluşan fidanlar vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. İl Orman Bölge Müdürü Mehdi Özger, "Harran Ovasın da bir zamanlar su yoktu, suya hasretti, su geldi onun rahatlığını gördük, onun nimetlerinden istifade ediyoruz. Ağaçta su kadar önemli ve ehemmiyetli diyebiliriz. İnsanlarımız bunun değerini kıymetini anladığı süre içerisinde, gerek bağında, bahçesinde, bu fidanları korumalıdır. Yeşil ve ormanlar ülkemizin akciğerleridir" dedi.



Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, ise ilçeyi yeşillendirmeyi arzuladıklarını anlattı.



ŞANLIURFA, ()





////



ÖĞRETMENLERDEN ŞİİR GECESİ



ŞANLIURFA’da, öğretmenler tarafından 'Bir Şiirdir Yaşamak' dramatize şiir dinletisi yapıldı.



Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen şiir dinletisine; Milli Eğitim Müdürü Metin ilci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Çevik, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Gecede; Nazım Hikmet, Cahit Sıtkı Tarancı, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreyya, Sezai Karakoç, Atilla İlhan ve Mevlana'nın yazdığı şiirler okundu. Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenlerin değerinin hiç bir şey ile ölçülemeyeceğini belirterek, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır" dedi.



ŞANLIURFA, ()


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.