Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi: MHP’den sert tepki

Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi: MHP’den sert tepki

Gençlik merkezine CHP Milletvekili Şafak Pavey’in adının verilmesi ilçeyi karıştırdı. MHP’den Pavey’in 7 Haziran öncesi HDP’ye oy verdiğini söylediği gerekçesiyle sert tepki geldi. İlçe Başkanı Aslan isim değiştirilmezse yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi:

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 23:55
İZMİR - Dikili’de yapımı Ekim ayı başında tamamlanan gençlik merkezine CHP Milletvekili Şafak Pavey’in adının verilmesi ilçeyi karıştırdı.
Karara MHP cephesinde sert tepki geldi. MHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Pavey’in 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verdiğini söylediğini ileri sürerek Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u sert sözlerle eleştirdi. Aslan ayrıca isim değişikliği yapılmazsa protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini ifade etti.
MHP İlçe Başkanı, “Kültür merkezi Dikili için önemli bir yerdir. Belediyeyi bu yönde takdir ederim ama 7 Haziran seçimlerinden sonra televizyonda ve yazılı basında açıklama yaparak ‘Ben HDP ye oy verdim’ diyen bir milletvekilinin adı bu kültür merkezine yakışmadı. Ha HDP ye oy verdin ha PKK ye değişen ne olur ki! İşte o HDP ye verilen oylar karşısında, çok şehitlerimiz oldu. Türkiye’de kaos yaşanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Tosun, bu ilçenin tek kültür merkezine milletvekilinin adını veriyor. Dikili ilçemizdeki Kültür merkezinden Şafak Pavey ismi Belediye Meclisi tarafından değiştirilmesini istiyoruz. Değişmez ise, en kısa zamanda protesto yürüyüşü yapacağız” dedi.(Dokuzeylül)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.