Dolar 36,4935
%0.18
Euro 37,8900
%-0.3
Altın 3.350,270
%-0.47
Bist-100 9.659,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de villa projesi skandalı: 200 doktor mağdur mu? Kooperatiften sert açıklama!

Dikili’de villa projesi skandalı: 200 doktor mağdur mu? Kooperatiften sert açıklama!

Dikili’deki Doc’s Nuova Denizköy adlı villa projesiyle ilgili iddialar gündemi sarsıyor! Sınırlı Sorumlu İzmir Otoskop3 Turizm Geliştirme Kooperatifi çatısı altında yürütülen projede 200 doktorun mağdur olduğu ileri sürülürken, kooperatif yönetiminden sert bir açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2025 - 00:10
  • Güncelleme: 21.02.2025 - 09:53

İddialara göre, proje kapsamında 3+1 villalara sahip olmak isteyen doktorlar, yaklaşık 2,5 yıl önce kişi başı 625 bin TL ödeme yaptı. Ancak, sözleşme imzalandıktan kısa bir süre sonra 270 dönümlük arazinin ikinci derece doğal SİT alanı ilan edilmesi nedeniyle projeye bir çivi bile çakılamadı. Ne evler yapıldı, ne de ödemeler geri verildi!

Bunun üzerine mağdur olduklarını belirten doktorlar, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, Doc’s Club organizasyonu kurucuları ve kooperatif yöneticileri hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargıya başvurdu.

KOOPERATİFTEN JET YANIT: "HAKSIZ MENFAAT PEŞİNDELER"

Gelen tepkilerin ardından S.S. İzmir Otoskop3 Turizm Geliştirme Kooperatifi yönetimi sessizliğini bozdu ve yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu savunularak, medyada yer alan haberlerin kötü niyetli kişiler tarafından çıkarıldığı iddia edildi.

Kooperatif yönetimi, 15 Şubat 2025'te yapılan olağan genel kurulda, taşınmazların geleceğiyle ilgili tüm kararların oy birliğiyle alındığını ve imar çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, taşınmazların değersizleştirilmesi için bazı kesimlerin kasıtlı olarak kaos yaratmaya çalıştığını öne sürdü.

"200 DOKTOR MAĞDUR DEĞİL" İDDİASI

Kooperatif yönetimi, medyada 200 doktorun mağdur olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı. Açıklamada, "Kötü niyetli kişiler asılsız ithamlarla haksız kazanç peşinde. Hukuki sürecin lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz" denildi.

Öte yandan, kooperatifin en büyük hissedarı ve Biva Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’ın, genel kurulda projenin devam edeceğine dair güvence verdiği ancak bu açıklamaların ardından Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur'un adının yeniden hedef haline getirildiği öne sürüldü.

DAVA SÜRECİ BAŞLADI!

Kooperatif yönetimi, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini düşündükleri kişilere karşı Türk Ceza Kanunu hükümleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şimdi gözler yargıya çevrildi. İzmir’in en büyük gayrimenkul projelerinden biri olarak lanse edilen Doc’s Nuova Denizköy villalarının akıbeti ne olacak? 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.