Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikilili öğrencilere 'Nutuk'

Dikilili öğrencilere 'Nutuk'

Dikili Belediyesi, ‘1 Gün Değil Sonsuza Dek Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe Bağlı Kalacağız’ ilkesiyle hafta boyunca gerçekleştirdiği Atatürk'ü anma ve anlama etkinliklerinin finalinde kentte eğitim gören öğrencilere Atatürk'ün Nutku'nu hediye etti.

  • Ege Postası
  • 13.11.2016 - 10:01

Dikili Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma ve anlama şiarıyla gerçekleştirdiği etkinliklerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Etkinlikleri kapsamında son olarak kentte eğitim gören ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerine ücretsiz olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabı dağıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 78’inci yılında, '1 Gün Değil Sonsuza Dek Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe Bağlı Kalacağız' ilkesiyle Dikili'de anılmaya devam ediyor. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen anma etkinlikleri kapsamında kentte eğitim veren tüm okullar ziyaret edilerek, öğrencilere Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı, tarihimize ve geleceğimize ışık tutan ölümsüz eseri Nutuk kitabından bin 500 adet ücretsiz olarak dağıtıldı. Kent genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilen etkinliğe Dikili Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri Sunay Yarar, Hüsniye Yıldırım ve Ahmet Canseven de katılarak destek verdi. 

Öğrencilere Ulu Önderimiz Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk'u dağıtan Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, böyle anlamlı bir etkinlikte gençlerle buluşmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.  Başkan Yardımcısı Elibol açıklamasında,  "Biz, Dikilililer, Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve onun ortaya koyduğu düşünce sistemini sonsuza dek yaşatmaya ve devrimlerinin ışığında yürümeye kararlıyız. Her saniye aziz Atamızı anarken ve anlamaya çalışırken en büyük dayanağımız Cumhuriyet’e ve onun ilkelerine sahip çıkmak olacaktır. Gerçekten de Türkiye’mizin bugün buna çok ihtiyacı var.  Bu inancımızla kentimizde eğitim gören yavrularımızın ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi başkomutanımız Atatürk'ü daha yakından tanıyıp, onun yaşadıklarını daha sıcak hissetmesi için Atamızın kaleme aldığı, tarihimize ve geleceğe ışık tutan ölümsüz eseri Nutuk kitabını okullarda dağıtıyoruz.  Öğrenci kardeşlerimizin gözlerinde gördüğümüz ışık bizleri oldukça mutlu etmiştir. Dikili Belediyesi olarak hep Atatürk'ün gösterdiği hedefte yürüyecek, Cumhuriyetimize sahip çıkarak, eğitime olan desteğimizi kesintisiz sürdüreceğiz' görüşlerine yer verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.