Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Sokak röportajı nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Dilruba'nın annesi Halk Tv'ye, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini anlattı. CHP lideri Özgür Özel, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmirli vekiller Dilruba'nın tahliye edilmesine ilişkin sosyal medya hesapları aracılığı ile art arda paylaşımlar yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 09:29
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 14:14

İzmir'de, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu (33) dün gece saat 21.00 sıralarında sessiz sedasız tahliye edildi.

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklandı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamaları yöneltilen Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız, itiraz etti. Ancak itiraz reddedildi. İkinci kez yapılan bir itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun 'hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı getirildi.

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu süren Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi. Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu tahliye edildi. Dilruba Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız da durumu sosyal medyadaki hesabından şu sözlerle duyurdu:

"Yapmış olduğumuz itiraz kabul edilmiş ve müvekkilimiz Dilruba Kayserilioğlu tahliye edilmiştir"

USULSÜZLÜK MÜ VAR?

Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol, "Tahliye sürecinde bile bir usulsüzlük var, çünkü tahliyenin avukatlarının önceden bilmesi gerekiyor, UYAP'a işlenmesi gerekiyor. Dilruba'nın annesine bile haber verilmemiş. Annesi kızının tahliye olmasına rağmen süreç farklı işlediği için paniği üzerinden atamamış durumda" dedi.

Cezaevinin olduğu yerin ıssız ve ancak arabayla ulaşımın mümkün olduğu bir yer olduğunu yayında anlatan Varol "İçeriden aramasına da izin vermemişler. Issız bir yolda karanlıkta ilerlemiş. Daha sonra otobüs durağında beklemiş, sokaktaki birinden telefonununu ödünç alarak annesini aramış. Ailesi de bir araçla aldırmış" diye konuştu.

Dilruba'nın gece 23.00 sıralarında evine ulaşabildiğini anlatan Varol, Dilruba'nın annesinin büyük şok yaşadığını belirtti.

Dilruba'nın az önce uyandığını belirten Varol, şu anda kahvaltı ettiğini söyledi.

ANNESİ CUMHURİYET'E KONUŞTU

Tahliye haberinin kamuoyuna yansımasının ardından Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, Cumhuriyet'e konuştu.

Anne Kayserilioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bırakılacağından bilgimiz yoktu. Kimsenin, ne avukatımızın ne bizim, kimsenin bilgisi yoktu. Yine usulsüzce oldu. Gece yarısı salmışlar. Telefon yok, bir şey yok. Çocuğun elinde, bize ulaşamıyor falan. Bir şekilde ulaştı. Bir şekilde arkadaşlarını yolladım ve geldi. 

Çocuğumu gördüğüm için çok mutluyum ama ben yalnız bir kadınım yalnız ve dul bir kadınım. O saatte çocuğumun salınması ne avukata ne bana haber verilmemesi üzdü beni. Cezaevinin dışına bırakmışlar, telefon yok, ulaşamıyor hiçbir şekilde. Bir şekilde yanından biri geçiyormuş. Ondan Allah razı olsun telefonunu alıyor ve 'Anne beni saldılar acilen bana birini yolla’ dedi. Hemen arkadaşlarına ulaştım onlar aldı geldi o saatte. Eline bir çöp torbası vermişler, ‘Eşyalarını oraya koy’ demişler. Haber verseler en azından bavulla giderdik, çocuğumuzu toplardık. Elinde o torbayla, o şekilde geldi çocuğum."

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'DİLRUBA' PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün cezaevinde ziyaret ettiği Diruba'nın tahliye edilmesini şu sözlerle resmi 'X' hesabından duyurdu;

''Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. 

Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir.

Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız.''

DENİZ YÜCEL: İKTİDAR ARTIK GÜN SAYIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "18 gündür haksız bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Sokak röportajlarından bile korkan iktidar artık gün sayıyor. İfade özgürlüğüne, eleştiriye, itiraz kültürüne tahammül edemeyenleri ilk seçimde göndereceğiz." dedi.

ASLANOĞLU'NDAN 'HOŞ GELDİN' MESAJI

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Hoş geldin Dilruba,  Büyük zaferin yıldönümünü kaçırmadın Dilruba… Tahliyen hepimizi çok mutlu etti, 30 Ağustos kutlamalarına bekliyoruz, hep birlikteyiz" dedi. 

GÖKÇE GÖKÇEN: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGIYI ÜLKEYE GETİRECEĞİZ

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise paylaşımında şu sözlere yer verdi;

''Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Gecikmiş ama sevindirici bir haber. Bir yurttaşımızın sokak röportajında söylediği sözlerden dolayı, iktidara yaptığı eleştirilerden dolayı tutuklanmış olmasını asla kabul etmiyoruz. İfade özgürlüğüne saygıyı bu ülkeye getireceğiz.''

TUNCAY ÖZKAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Dilruba'ya geçmiş olsun diyerek yaşanan 20 günlük tutukluluğunu şu sözlerle değerlendirdi;

''Hiç tutuklanmaması gereken Dilruba 20 günlük tutukluluğun ardından serbest kaldı. Geçmiş olsun.

Canlarının istediğine istedikleri hukuku uygulamayı adalet olarak kabul etmiyoruz. İnsanları sürekli cezaevi ve savcılıkla tehdidi kabul etmiyoruz.

İfade özgürlüğüne karşı zulmünüzü kabul etmiyoruz.

Dostlarınıza ayrı hukuk, başkalarına düşman hukuku uygulamanızı kabul etmiyoruz.

Bu hukuksuzluklar AKP iktidarının özetidir. Gücü elinde tutanlar değişmeden dünya değişmez.''

SEVDA ERDAN KILIÇ: SEVİNİYORUZ AMA BURUK

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise 'X' hesabından yaptığı açıklamada;

''Seviniyoruz ama buruk! 

Dilruba Kayserilioğlu’na günlerce hiç olmaması gereken bir tutsaklık yaşattılar. O’na, bize… Herkese korku salmaya çalıştılar. 

Yüreği umutla, yüreği cesaretle dolu olan Atatürk çocukları susmadı, susmayacak!'' sözlerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Dilruba'nın avukatı Hüseyin Yıldız, jet hızında iddianamenin açıldığını belirterek 3 Eylül'de davanın görüleceğini belirtmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.