Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1157
%0.16
Altın 2.862,580
%1.18
Bist-100 9.964,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilruba Y.’nin dosyasındaki savcı değişiklikleri ve hukuk skandalı

Dilruba Y.’nin dosyasındaki savcı değişiklikleri ve hukuk skandalı

Sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanan Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız, olayın arka planında hukuksuzluk ve gariplikler olduğunu öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 14.08.2024 - 15:01
  • Güncelleme: 14.08.2024 - 15:19

Hüseyin Yıldız, müvekkili Dilruba Y.’nin tutuklanma sürecinde iki defa savcı değişikliği yaşandığını ve sürecin sürekli bir karmaşa içinde ilerlediğini ifade etti. Yıldız, “Savcı değişiklikleri, davanın keyfi bir şekilde yönlendirildiğini ve hukukun hiçe sayıldığını gösteriyor” dedi.

HUKUK KATLEDİLDİ, KUMPAS İDDİALARI YÜKSELİYOR

Dilruba Y.’nin avukatı, müvekkilinin haksız yere tutuklandığını ve suçlamaların gerçekte var olmadığını belirtti. “Video kaydında suç unsurları yok, fakat buna rağmen tutuklama kararı verildi” diyen Yıldız, yargılamanın hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

İDDİALARA GÖRE SUÇUN TANIMI BİLE YOK

Gözaltı ve tutuklama sürecinde suçun tanımının açıkça belirtilmediğini belirten avukat Yıldız, “Sorgu sonucunda hangi suçtan tutuklandığı yazılmış, ama TCK'nın hangi maddesine dayandırıldığı belirtilmemiş. Bu, yargı sistemindeki düzensizliğin bir göstergesi" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ

Yıldız, tutuklamanın kanunen mümkün olmadığını ve müvekkilinin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. “Kanun, böyle bir suç için tutuklamayı öngörmüyor. Tahliye kararı alacağımıza dair inancımız yüksek” diye ekledi.

SOKAK RÖPORTAJLARI VE RTÜK’ÜN ROLÜ

Savcı değişikliklerinin, RTÜK Başkanı’nın sokak röportajları hakkında yaptığı açıklamalarla bağlantılı olduğunu öne süren Yıldız, “İktidar eleştirisi yapan sokak röportajları artarken, buna karşı bir baskı mekanizması oluşturulmuş olabilir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.